DSİ Genel Müdürü Murat ACU; Son 15 yılda Şanlıurfaya yapılan yatırımları artırdık. Son 15 yılda Şanlıurfada; 2 adet baraj ve 4 adet gölet inşa ettik. 54 sulama tesisi ile 2 milyon 376 bin 890 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yıllık 950 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 19 adet dere ıslah tesisi inşa ettik.
Şanlıurfaya 2 Baraj İnşa EttikŞanlıurfanın münbit topraklarını sulamaya açmak için son 15 yılda 2 baraj ve 4 gölet inşa ettik. Siverek Külhan Barajını ve Viranşehir Nohutlu Barajını 2015 yılında hizmete aldık.suruç Ovası Pompaj sulaması projesi kapsamında 5,35 milyon m3 su biriktirme hacimli Taşbasan Depolaması da 2013 yılında tamamlanarak hizmete alınmıştır. Ayrıca 3 barajın da inşaat çalışmaları devam etmektedir.
Şanlıurfaya Göletler İnşa Ediyoruz
Şanlıurfada büyük sulama alanlarının haricinde sulamaya katkı sağlamak maksadıyla göletler inşa ediyoruz. Son 15 yılda Siverek Çamurlu Göleti, Cudi YAS Besleme Bendi ve Büyük Cırcıp YAS Besleme Bendi inşa edilerek hizmete sunulmuştur. Siverek ilçesinde 3 gölet projesinin de çalışmaları devam etmektedir.
GAPla Türkiye Kazanıyor, Şanlıurfa Kazanıyor
Son 15 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 2 milyon 376 bin 890 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yıllık 950 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.
Suruç Ovası Pompaj Sulaması ProjesiSuruç Ovasının sulanması vatandaşlarımızın 100 yılık bir hayali idi. Suyu, münbit
Suruç Ovasına getirmek hükümetimize nasip oldu. Atatürk Barajından alınan su, terfi merkezi, ana kanallar ve Dünyanın sayılı dev sulama tüneli ile ovaya aktarıldı ve hasret sona erdi. Özellikle Suruç Ovasının münbit topraklarını suya kavuşturacak bu proje ile toplam 950.970 dekar arazi sulanacaktır. 2017 yılı sonuna kadar 560.000 dekar arazinin şebekesi tamamlanmış olup, 547.600 dekar arazi vatandaşlarımız tarafından fiilen sulanmaktadır.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin geniş ve münbit topraklarını sulamaya açarak zirai alanda büyük bir atılım yapacağız. Bu atılımdan başta Şanlıurfa olmak üzere bütün ülkemiz kazanacaktır.
Taşbasan Sağ Sahil Sulama Şebekesi ile 176.570 dekar, Taşbasan Sol Sahil Sulaması
1. Kısım Şebekesi ile de 130.890 dekar araziyi sulayacağız. Bu iki sulama tesisinin inşaat çalışmaları tamamlanmıştır.
75 km uzunluğundaki Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Ana Kanalı, 352.970 dekar arazinin sulanmasına hizmet edilecektir. Bu işin inşaat çalışmalarında fiziki gerçekleşme %94 olmuştur.
Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım 1. Ünite Şebeke inşaatının ise %73ü tamamlanmıştır. Bu sulama tesisi ile 85.480 dekar arazi sulamaya açılacaktır.
Bozova Pompaj Sulaması 3. Kısım şebeke inşaatı ile 162.910 dekar arazi sulanacaktır.
Bu sulama tesisi tamamlanmıştır.
Ceylanpınar Ovaları 1. ve 2. Cazibeli Sulama Şebekeleri ile Akçakale, Ceylanpınar, Harran ve Viranşehir ilçelerinde toplam 496.650 dekar zirai araziyi daha verim hale getiriyoruz. Tesislerin bir an önce tamamlanarak topraklarımızın daha bereketli hale gelmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz.
Viranşehir Pompaj Sulaması Hız Kesmeden Devam EdiyorViranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kısım sulama tesisleriyle toplam 376.280 dekar arazi sulamaya açılacaktır.İnşaatları devam eden bu sulama tesislerinin tamamlanmasıyla Şanlıurfa Türkiye tarımının merkezi konumuna geçecektir.
Şanlıurfanın İçmesuyu Emin EllerdeŞanlıurfaya Atatürk Barajından su götürdük. İçmesuyu arıtma tesisi, terfi merkezleri ile ana dağıtım hatlarını inşa edilerek yıllık 99,05 milyon m3içmesuyu sağlayarak şehrin
2025 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşıladık. 2015 yılında da 2. Kademe içmesuyu isale hattı ve içmesuyu arıtma tesisi inşaatlarını tamamlayarak Şanlıurfanın 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşıladık.
Siverek ilçesinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için, Atatürk Barajı baraj gölünde yapılacak olan su alma yapısı vasıtasıyla alınacak su, yeni yapılacak arıtma tesisine iletilecektir. 19 köye hizmet edecek, 37 km uzunluğunda günlük 110.000 m3 kapasiteli arıtma tesisi ve isale hattı yapılacaktır. İnşaat çalışmalarına başlanmıştır.
Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı KorudukSon 15 yılda inşa ettiğimiz 19 adet taşkın koruma tesisi ile;Şanlıurfa şehir merkezi, 2 ilçe ve 2 beldede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık. Ayrıca çalışmalarına devam ettiğimiz 8 adet taşkın koruma tesisi ile de vatandaşlarımızı ve arazilerini taşkınlardan korumaya devam ediyoruz.dedi.
2017 Yılında Şanlıurfada 16 Tesisi Tamamladık..
2017de Şanlıurfanın DSİ yatırımlarıyla adeta coştuğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; DSİ olarak 2017 yılında Şanlıurfa ilimizde 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Şanlıurfa ilinde 1 adet baraj, 9 adet Sulama tesisi, 6 adet taşkın koruma tesisini tamamlamıştır. dedi.
Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile toplam 673 690 dekar zirai arazinin sulanması sulanan alanlardan ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile 23 000 000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini ve tamamlanan 6 Adet taşkın koruma tesisi ile Şanlıurfa ili, Birecik ilçesi, Hilvan ilçesi, Ceylanpınar ilçesi, Viranşehir ilçesine bağlı toplam 23 mahalle ve 330 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; Tamamlanan baraj, sulama ve taşkın koruma tesislerinin toplam maliyeti 637 430 000 TL olduğunu belirtti.
Tamamlanan 16 Adet Tesisin Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaptı
29 Kasım 2017 tarihinde Ankarada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın teşrifleriyle gerçekleştirilen 375 Dev Eserin toplu açılış merasiminde Şanlıurfanın da nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; Şanlıurfada tamamlanan 1 adet baraj, 9 adet Sulama tesisi, 6 adet taşkın koruma tesisi hizmete alınmıştır. Hizmete alınan projelerin Şanlıurfa ilimize ve Urfalı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. dedi.
DSİ Genel Müdürü Murat ACU;Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğluna şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.