
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasıyla Harran Ovasında çiftçinin gözdesi haline gelen pamukta üretim her geçen yıl artıyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuktaki üretim artışında, destekleme ödemeleri ve makineli hasada geçilmesinin de önemli rolü bulunuyor.
Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Türkiyenin toplam pamuk üretiminin yüzde 40ını Şanlıurfanın, yüzde 14ünü de Harran ilçesinin tek başına karşıladığını ifade etti. Pamuğun şu an Harran için en önemli tarımsal ürün olduğunun altını çizen Özyavuz, son birkaç yılda pamuğa yönelimin arttığını belirtti. Bunda sulu tarımın yaygınlaşmasının yanı sıra destekleme ödemelerinin payının büyük olduğunu kaydeden Özyavuz, Pamuğun kilogram fiyatı 2,5 TL civarında. İyi bir fiyat. Destekleme de kilogram başına 85 kuruş olunca üreticinin yüzü gülüyor dedi.
MAKİNELİ HASATLA GELİR ARTTI
Harranda özellikle son iki yılda pamuk üretiminin arttığına işaret eden Özyavuz, Üretimde kapasite artışının nedeni olarak, desteklemenin yanı sıra makineli hasadı da gösterebiliriz. Elle toplandığı dönemlerde, hasat zamanı yağış olduğunda ürün zarar görüyor, hasat süresi uzadığı için de istenilen seviyede bir kazanç olmuyordu. Makineli hasatla birlikte artık çiftçilerimiz ürettiği pamuğu ziyan olmadan satabiliyor. Böylece hem çiftçimiz kar ediyor hem de biçerdöver sahibi çiftçilerimiz para kazanıyor diye konuştu.
SEBZE ÜRETİMİ DE ARTIYOR
Halkın yüzde 90ının geçimini tarımdan sağladığı Harranda pamuğun yanı sıra ciddi oranda hububat ekimi de yapıldığını kaydeden Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, şöyle devam etti:
Buğdayda bu sene dönüme 700-800 kilogram verim alındı. Buğday için gerçekten çok ciddi bir rakam. İkinci ürün olarak mısır ekimi yapılıyor. Bunların yanı sıra ilçemizde yeni yeni sebzeciliğe de yönelme var. Sulama imkanı olduğundan çiftçimiz iyi para kazandığı için sebze ekimine de yöneliyor. Ayrıca, son 2-3 yıldır birkaç köyümüzde sarımsak üretimi yapılıyor. Bu ürün de yüksek getirisiyle çiftçimizin yüzünü güldürüyor.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.


ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİ

63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde Darbe
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAK
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİ
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 

