Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil tarafından imzalanan protokol kapsamında; haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilen bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor. Projeyle ayrıca eski hükümlü ve aileleri ile denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin kendi yaşamlarına yön verebilme kabiliyetlerinin artırılması, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının sağlanması, yaşamlarını olumlu şekilde yönlendirebilmelerine katkıda bulunulması ve ebeveynlerin zararlı alışkanlıklar hakkında bilimsel ve dini açıdan bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.
Vali Güngör Azim Tunanın makamında gerçekleştirilen imza töreninde böyle bir çalışmaya katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Karahocagil: Cezaevinden çıkan bireylerin yeniden topluma kazandırılması projesini başlatan Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyorum. GAP İdaresi olarak insana yönelik çalışmaları destekliyoruz. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
Proje hakkında bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, proje kapsamında ilk etapta bin 500 ila 2 bin eski hükümlüye ulaşılmasının hedeflendiğini belirterek: Bu protokolün konusu; cezaevlerinden tahliye olmuş eski hükümlülerin topluma bir şekilde adapte edilmesi, rehabilite edilerek topluma kazandırılması, ailesine, vatana ve millete faydalı birey olarak toplum içerisinde yer alabilmesi için yürüttüğümüz rehabilitasyon programlarını içeriyor. Topluma hazırlama, kendisini eğitme, geliştirme ve toplumda bir yer edinebilme projesi. Bu proje kapsamında yaklaşık bin 500, 2 bin civarında eski hükümlümüzü değişik programlarla eğitmeye ve geliştirmeye çalışacağız. Seminerler, toplantılar, işi olmayanlara meslek edindirme kursları, değişik sosyal ve kültürel faaliyetler icra edilecek. Bu kapsamda bir yıl boyunca sürecek bir proje. İnşallah hedefine ulaştığında bunu göreceğiz. Hedef kitlemizin bir yıl sonunda aldıkları eğitim, seminerler ve kurslar sayesinde gerçekten toplumun içinde yer almaya hazır olduklarını, bir aile babası ya da toplumda sorumluluk bilincine sahip bir vatandaş olma hissini kazandıklarını göreceğiz. Sayın valimizin ve başkanımızın desteklerini ve katılımlarını her zaman arzu ediyoruz. Eski hükümlülerle buluşmalar yapacağız, toplantılar yapacağız. Birebir temasların çok faydası var. Bunları birlikte icra ettiğimizde projemiz daha etkili bir şekilde amacına ulaşmış olacak ifadesini kullandı.
Son olarak projenin hazırlanmasında emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile projeye destek olan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına da teşekkür eden Vali Tuna: Cezaevinden çıkmış eski hükümlülerin bir kısmının; psikolojik yönden desteklenmesi, bir takım eğitimlerin verilmesi ve topluma uyumlarıyla ilgili kolaylaştırıcı bir program. Bundan sonraki dönemde kapsamının daha da yaygınlaştırılması noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Proje sahibi Cumhuriyet Başsavcılığımız ve finansal desteği sağlayan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyor, tebrik ediyoruz. Valilik olarak böyle bir protokolün imza törenine şahitlik etmekten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bizde bu konuda her türlü desteği vereceğiz diye konuştu.
İmza töreninde ayrıca Şanlıurfa Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Adem Aygün, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Ali Güçtekin ve Müdür Yardımcısı Mustafa Heşe, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Genel Koordinatörü Adalet Akbaşta hazır bulundu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.