
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs 2023 açıklamasıyla gündem seçime odaklanmışken CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı HDP'nin de dışarıdan destek verdiği muhalefet masasının adayı ise henüz belli değil.
Selahattin Demirtaş'tan 'ortak aday' çıkışıAdaylık kaosu muhalefetin yandaşlarının da tepkisini çekerken Terör suçlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'tan son dakika bir çıkış geldi.
Selahattin Demirtaş ortaklarının durumunu akıl tutulması olarak yorumlanırken "Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!" ifadeleriyle de tehdit etti.
Demirtaş Twitter üzerinden şunları yazdı;
"Üç yıldır demokrasi ittifakı olsun diye çırpınıp durduk, olmasın diye muhalefet dahil herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Halk demokrasi ittifakını yoksullaşarak kurdu, partiler ne yazık ki kuramadı.
Ortaklarına yüklendi: Akıl tutulmasıŞimdi önümüzde dört ay var, ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?
Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!"
"Mutlak diktatörlük"Halkın oylarıyla yönetime gelmiş yönetim için diktatörlük diyen Demirtaş son paylaşımında "Neyse ki bu seçimi siyasetçiler değil, halk kazanacak. Ya tam demokrasi Ya mutlak diktatörlük. Kendi gücünüze güvenin, inanın ve dört ay boyunca enerjiyle çalışın. Kesinlikle kazanacağız." dedi.
Hem itiraf hem tehditSelahattin Demirtaş'ın bu açıklamaları aday konusunda net bir karar veremeyen masa ortaklarına tehdit olarak yorumlandı.
Öte yandan bu çıkış HDP içindeki bölünmeyi de gözler önüne serdi. Öyle ki HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş'ın 'ortak aday' vurgusunun aksine açıklamalar yapmıştı.
Pervin Bundan "Kendi adayımızla seçime gireceğiz" demişti7 Ocak'ta HDP Kars İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını söyledi.
Buldan şunları söyledi;
"Biz halkların demokratik partisi olarak en kısa zamanda en yakın zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. Yani HDP kendi adayınız çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla girecek. Bizim ne Cumhur İttifakı'yla ne Millet İttifakı'yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız elbette ki var. Bu ilkesel yaklaşımlarımızı zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, zamanı geldiğinde müzakere edebiliriz, zamanı geldiğinde diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP'nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere gitmektir"
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
VALİ ŞILDAK YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ Vali Şıldak Dün akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan doktor ve güvenlik görevlisinin ziyaret etti
VALİ ŞILDAK'TAN HASTANESİ'NDEKİ SALDIRIYA KINAMAŞanlıurfa valisi Hasan Şıldak akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet Hastanesi'ne de yaşanan saldırı olayı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı
ŞANLIURFA’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK EĞİTİM SEFERBERLİĞİŞanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması ve doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesi sürecinde görev alan personele kapsamlı bir eğitim verildi
VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Ülke genelinde artan orman yangınlarının ardından Şanlıurfa Valiliği, yangın riskine karşı daha önce alınan yasaklama kararlarını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı
VALİ ŞILDAK UYARDI BİR KIVILCIM, BİR ORMANI YOK EDEBİLİRTürkiye genelinde son günlerde artan orman yangınlarına karşı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan önemli bir uyarı geldi
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR DARBEUyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: 25 Kilo Skunk Operasyonu
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

