
Resmi Gazete'de İçişleri Bakanlığı'na 10 bin Bekçi kadrosunun ihdas edilmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu rakama 500 daha eklenerek 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamalardan ve gelişmelerden sonra bekçi olmak isteyen adaylar süreci yakın takip etmeye başladı.
SÜREÇ ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin 500 bekçi alımı ile ilgili 2019 yılının Şubat ayının sonunda sürecin başlatılacağını duyurdu. Bekçi alımları 81 ilde yapılacak. Daha önceki bekçi alımında yaşanan ikametgah sorunu nedeniyle birçok kişi başvuru yapamamıştı.
BEKÇİ ALIMI SÜRECİ
Şubat ayı sonunda başlayacak olan bekçi alım süreci ilk etapta İllerdeki Emniyet Müdürlüklerinden bekçi ihtiyaçları toplanacak. Her ilin bekçi ihtiyaçları doğrultusunda elde edilen verilere göre alım yapılacak olan 10 bin 500 bekçinin illere göre dağılımı yapılacak.
İllerden gelen taleplere göre bu sürecin yaklaşık olarak 15 gün sürmesi bekleniyor. Bu da Mart ayının ortasını bulacak. Toplanan talepler İçişleri Bakanlığı tarafından planlanması adına Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek. Devlet Personel Başkanlığı'nın planlamasından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan onay alınacak.
Daha sonra da ilana çıkılacak.
Bu işlemler sonrasında da 10 bin 500 bekçi alımı ile ilgili ilana çıkılması Mart ayının sonunu veya Nisan ayını bulması bekleniyor.
ASKERLİK ŞARTI KALDIRILSIN TALEBİ
Bekçi olmak isteyen birçok adayın ortak sorunlarının başında askerlik şartının olması yer alıyor. Adaylar bekçi alımlarında askerlik şartının kaldırılmasını istiyor. Gerekçe olarak da polis alımlarında aranmayan askerlik şartının bekçi alımlarında olmaması gerektiği gösteriliyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından daha önce bekçi eğitimleri ile ilgili yapılan açıklamada neredeyse bekçilerin polislerle aynı eğitimi aldığını söylemişti. Bu da bekçi alımlarında askerlik şartının esnetilebileceğini gösteriyor.
Çünkü polisler, silah eğitimi, nişancılık eğitimi, koşu eğitimi, parkur eğitimi, fiziki yeterlilik testi gibi birçok zorlu eğitimden geçiyor ve neredeyse bir askeri personel kadar eğitim alıyor. Bu durumda polis alımlarında aranmayan askerlik şartının bekçi alımlarında da aranmaması bekleniyor. KamuPersoneli.net
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV Eyyübiye eski belediye başkanı Mehmet Ekinci'ye Yeniden Refah Partisinde önemli görev
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu! C130 askeri kargo uçağının enkazından acı haberler geldi! Şehitlerimize ulaşıldı; acı haberler ailelere verildi!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYONŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Terörizme finansman desteği sağlayan her unsurun peşinde
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANITürkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa’da, bu yılın ilk fıstık hasadı başladı
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYORŞanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülecek proje, kentin kültürel değerlerine sahip çıkma için önemli bir adım atıldı değerlendiriliyor.
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİBaşkan Gülpınar'dan Hastanede Yaralanan Personele Geçmiş Olsun Ziyareti
DUSAK SAĞLIKTA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak’tan Hastane Ziyareti: “Sağlıkta Şiddetin Takipçisi Olacağız”
YAZMACI'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN PERSONELLERE ZİYARETMilletvekili Yazmacı'dan Hastanede Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Personele Ziyaret
VALİ ŞILDAK YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ Vali Şıldak Dün akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucu yaralanan doktor ve güvenlik görevlisinin ziyaret etti
VALİ ŞILDAK'TAN HASTANESİ'NDEKİ SALDIRIYA KINAMAŞanlıurfa valisi Hasan Şıldak akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet Hastanesi'ne de yaşanan saldırı olayı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı
ŞANLIURFA’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK EĞİTİM SEFERBERLİĞİŞanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması ve doğal yaşam alanlarına yerleştirilmesi sürecinde görev alan personele kapsamlı bir eğitim verildi
VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Ülke genelinde artan orman yangınlarının ardından Şanlıurfa Valiliği, yangın riskine karşı daha önce alınan yasaklama kararlarını kamuoyuna bir kez daha hatırlattı
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!
BAŞKAN KUŞ, ATATÜRK’Ü ANMAK, TÜRKIYE’YI DAHA AYDINLIK YARINLARA TAŞIMAK DEMEKTIR
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİL

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
