
Haliliye ilçesindeki Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Suriyeli öğrencilere seslenen Vali Tuna: Biz bu coğrafyada sadece aynı dili konuşan insanlar olarak değil, aynı tarihi, aynı medeniyeti, aynı mazi ve istikbali paylaşanlar olarak da kader ortaklarıyız. Bu geniş coğrafya üzerinde toprağa dökülen her bir damla gözyaşı, bizim hepimizin ortak acısının ifadesidir. Tıpkı kardeşler gibi, tıpkı bir ailenin fertleri gibi dertlerimiz, elemlerimiz ve hüzünlerimiz, sevinç ve coşkularımız birdir ve beraberdir. Diller, lehçeler, şiveler, ağızlar farklı olabilir, aramıza sınırlar mesafeler girmiş olabilir. Şehrimizde bir süredir misafirimiz olan Suriye halkının temel ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini karşılamak için devletimiz bütün unsurlarıyla seferber olmuştur. Şehrimizde bulunan yaklaşık 400 bin Suriyeli misafirimiz için temel barınma ihtiyaçlarının yanı sıra savaşın uzaması ve Suriyede devam eden sorunlar sebebiyle eğitim ihtiyaçları da devletimizce karşılanmaktadır. Şehrimizde yaklaşık 56 bin civarında Suriyeli öğrenci okullarımızda eğitim görmektedir. Sizler kardeş Suriye halkı olarak Şanlıurfada misafirimizsiniz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bizlere verdiği yetki ve sorumluluk içinde sizlere ve ailelerinize Ensar gibi hizmet etmekle mesulüz dedi.
Türkiyenin, tarih boyunca mazlum milletlere, kardeşlik duygusuyla zor günlerde destek olduğunu belirten Vali Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiyede bulunduğunuz süre zarfında Türkçe öğrenmeniz bizim için çok önemlidir. Türkçe dünya dilleri arasında önemli bir yere sahiptir. Dünyada yaklaşık 200 milyondan fazla Türkçe konuşan insan bulunmaktadır. Miladi 1000 yılından bugüne Arapça ve Türkçe arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Türkçenin en önemli kitaplarından biri olan Divan-ü Lügat-it Türk Araplara Türkçe öğretmek maksadıyla 11. Yüzyılda Kaşgarlı Mahmut tarafından yazılmıştır. Bu tarihsel derinlik bugün farklı şartlarda da olsa bizi birbirimize bağlamaktadır. Bizler kendinizi Türkçe ifade edebilmeniz ve eğitim hayatınızın aksamadan devam etmesi için gayret göstermekteyiz. Suriyeli çocuklarımız için 10 Bin Türkçe öğretim setini dağıtacağımız bugün kardeşliğimizi daha da pekiştireceğimize inanmaktayım. Artık Türkçe öğretmenlerimizin de yabancılara Türkçe öğretimi alanında kendilerini yetiştirmesi ve bilgi eksikliklerini gidermesi son derece mühimdir. Bu sebeple İstanbul Üniversitesi Dil Merkezinin akademik tecrübesiyle bir eğitim semineri tertip ettik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hepinize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.
Konuşmasının ardından Vali Tuna, Suriyeli öğrencilere Türkçe Öğrenim Seti dağıtarak başarılar diledi. Programda ayrıca Suriyelilere Türkçe eğitimi verecek olan öğretmenlere de sertifikaları takdim edildi.
Etkinlikte, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tunanın yanı sıra, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve Türkçe öğretmenleri de hazır bulundu. Kitap dağıtımının ardından, Türkçe öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerine geçildi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR CEYLANPINAR KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞUYOR
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

