
vali Erin mesajında şu ifadelere yer verdi " Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihine atfen, 1981 yılından itibaren kutlanmaya başlayan Öğretmenler Gününün, gelecek nesilleri yetiştirmek uğruna büyük fedakârlıklar gösteren öğretmenleri anlamak için önemli bir gün olduğuna işaret etti.
Toplumları yönlendiren, geleceği şekillendiren, bir milletin kaderini belirleyen asıl insan öğesinin öğretmenler olduğunu söyleyen Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:
Öğretmenlik; bir gönül mesleği, gelecek mimarlığı ve bir anlamda toplum liderliğidir. Günlük koşuşturma telaşı, sabah işe gidip, akşam eve dönme tarzıyla çoğu zaman ihmal ettiğimiz çocuklarımızın eğitimi, geleceğe hazırlanması görevi çok büyük oranda öğretmenlerimizin sırtına yüklenmiştir. Çoğumuz bir iki çocuğumuzla bile ilgilenemezken, bir sınıfa doldurulan çocuklarımızın hepsini mükemmel şekilde yetiştirmesini beklediğimiz öğretmenlerimizin sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunu bu vesile ile yeniden hatırlamış bulunuyoruz.
Şüphesiz insanı mutlu edecek, ihtiyaçlarını karşılayacak refah ortamı, ancak insanın çabasıyla mümkündür. İşte insana bu yolda çaba harcama becerisini kazandıran bilgi, beceri ve donanımı kazandıran eli öpülesi öğretmenlerimizden başkası değildir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkün, Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır sözü, öğretmenliğin bir millet için ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye yeterlidir.
Öğrenci sayısı bakımından Türkiyenin en büyük ili olan Şanlıurfadaki öğretmenlerimizin omuzlarındaki yükün ve vicdani sorumluluğun çok büyük olduğunu da hatırlatmak isterim. Büyük çoğunluğunun iyi bir eğitim alarak hayata tutunma ve başarılı olma zorunda olduğu Şanlıurfalı çocuklarımızın kaderini, bugün onları eğiten öğretmenler belirleyecektir. Her biri işlenmemiş birer cevher olan körpe beyinler ne kadar güzel işlenirse o kadar değerli mücevherlere dönüşecek ve toplumun yaşamını değiştireceklerdir.
Bu önemli gün münasebetiyle, tüm öğretmenlerimizin bu bilinç ve titizlikle görevlerini ifa etmelerini istirham ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyetler dileyerek öğretmenler gününü tebrik ediyorum
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI Şanlıurfa'da yaşanan deprem sonrası Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak kriz masası toplandı
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI Sabah saatlerinde Şanlıurfa'da meydana gelen deprem ile ilgili Şanlıurfa valiliği bir açıklama yaptı
FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Osman Mutlu’yu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR Şanlıurfa merkezli 4 ilde "Yasa Dışı Bahis" suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda 3 milyar 915 milyon TL hesap hareketi bulunan 37 şüpheli yakalandı
ŞANLIURFA'NIN YENİ İL MÜFTÜSÜ BELLİ OLDU Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Şanlıurfa İl Müftülüğü görevine atandı.
ŞANLIURFA’DAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI Şanlıurfa’nın üretim ve ihracat kapasitesi her geçen gün büyürken, kentte faaliyet gösteren firmalar da geliştirdikleri ürünlerle dünya pazarlarına açılmaya devam ediyor.
İlçe Belediyesine Yolsuzluk SoruşturmasıBir ilçe belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına Sayıştay raporları, milyonlarca liralık ihaleler, MASAK incelemeleri ve tanık ifadeleri girdi.
Gelecek Partisi Resmen Feshedildi! TBMM'deki 4 Milletvekilinin Yol Haritası Belli Oldu...Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırdıklarını açıklamasının ardından gözler TBMM'deki 4 Gelecek Partili milletvekiline çevrildi. Selçuk Özdağ, milletvekillerinin Yeni Yol Grubu'nda bağımsız olarak görevlerini sürdüreceğini duyurdu.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR UYSAD (Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar, Araştırmacılar, Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Cuma Hündür,ABD, İsrail ve İran savaşına ilişkin şok edici bir basın açıklaması yaptı.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!Trafikte kuralsızlığa ağır darbe! Yeni düzenlemeyle cezalar 200 bin TL’ye kadar yükseldi, birçok ihlalde ehliyete el koyma uygulaması başlatıldı.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti

AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDA TEŞEKKÜR VE ÖDÜL TAKDİM 
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU

VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

