
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda öğretmenlere seslenen Kaymakam Çelikkaya; ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı 140 civarında memur, öğretmen ve idareciye yasaların verdiği yetkiyle soruşturmanın selameti açısından bugün itibariyle devlet memurları kanununun ilgili maddesince görevden el çektirme işlemi uygulandığını söyledi.
Yapılan idari işlemin haksız olduğu, kurunun yanında yaşın da yandığı gibi insanların merhamet duygularına dokunmayı amaçlayan değerlendirmelerin yapıldığının farkında olduklarını sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Kaymakam Çelikkaya: Değerli arkadaşlar! Bu bahsettiğim şekilde değerlendirme yapanlara, söz konusu soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilenlere, lütfen onlara söyleyin. Deyin ki; haberiniz var mı, bu ülkede üç beş gün önce darbe teşebbüsü oldu. Haberiniz var mı bir toprak parçası üzerinde ortak yaşama iradesine sahip insanların kurduğu en üst siyasal organizasyon dediğimiz devlet varlığının gözü kulağı olan organına hançer saplandı. Bu organizasyonun kalbi olan meclise bomba atıldı. Bu organizasyonun pazusu olan ordunun belirli birimlerine kendi kardeşlerine ateş açıldı. Bu organizasyonun eli ayağı olan idari birimlere saldırıda bulunuldu. Ve bunlara deyin ki; haberiniz var mı, Anadolunun ortasında buna karşı koyan çiftçi bu jetler uçmasın diye tarlasını yaktı. Sözünü ettiğim kişilere bunları söyleyin dedi.
Görevden el çektirilenlere Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tunanın da bir notu olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Kaymakam Çelikkaya Vali Tunanın: Kedilerine hukukun dışında hiçbir muamele yapılmayacak. Adil müfettişler, bu ülkenin yiğit ve adil savcıları kendilerine adaletle muamele edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Soruşturma başladığında ilgili makamlara elbette savunmalarını yapacaklar. Okumuş yazmış insanlar olarak cevaplarını vereceklerdir. Ama onlara Sayın Valimiz şunu hatırlatıyor; müfettişe, yargıca kolayca cevap verebilirler fakat onlar asıl şuna cevaplarını hazırlasınlar: Çocukları kendilerine siz hangi ülkenin ekmeğini yediniz, hangi ülkenin suyunu içtiniz, hangi anneden meme emdiniz? diye sorduklarında ne cevap verecekler onlara hazırlık yapsınlar dediğini aktardı.
Salonda bulunan öğretmenlere hitabını sürdüren Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya; hiçbir şeyden korkmamalarını söyleyerek konuşmasına : Her hangi bir tereddüdünüz olduğunda çocuklarınızı hatırlayın. Bizler memuruz. Hiç kimse öğretmenlik, idarecilik, kaymakamlık yapmak zorunda değil. Ama yapacaksak adam gibi yapalım sözleriyle son verdi.
Ayrıca, Haliliye ilçesindeki görevden el çektirmeler kapsamında bir doktorun da açığa alındığı öğrenildi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
ŞANLIURFA’DA GAZZE İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞGazze’de 21 aydır süren İsrail saldırılarına karşı ses yükseltmek amacıyla Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi
ŞANLIURFA'DA TERMOMETRELER 56 DERECEYİ GÖSTERDİTürkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kentte termometreler 56 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
ŞANLIURFASPOR"DAN KİRLİ PAZARLIKLARA GEÇİT YOK!Şanlıurfaspor kulübü ve yönetimine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar ile ilgili bir açıklama yapıldı
ERKAN SASA ŞANLIURFASPOR’DASarı-yeşilli ekip, Amed Sportif Faaliyetler’den genç sol bek Erkan Sasa’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.
4. KATTAN DÜŞEN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Epilepsi nöbeti geçirerek 4.kattan düşen vatandaşın imdadına itfaiye ekipleri yetişti
ŞANLIURFASPOR, BURDUR KAMPINDA TEMPOYU ARTIRIYORŞanlıurfaspor Burdur kampında tempoyu yükselti
ŞANLIURFA'DA 15 TEMMUZ’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında vatandaşlara toplu taşıma müjdesi verdi.
ŞANLIURFA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIGüvenlik güçleri Şanlıurfa’da Ruhsatsız Silah Operasyonlarını aralıksız sürdürüyor
ŞANLIURFASPOR’A ENVER GEÇGEL TURİZM’DEN SPONSORLUĞU DESTEĞİŞanlıurfaspor, 2025-2026 sezonunda önemli bir sponsorluk anlaşmasına imza attı.
OLİMPİK BOKSÖR EMRAH YAŞAR DÜNYA İKİNCİSİ OLDUMilli sporcumuz, yaklaşık iki ay sonra İngiltere’de yapılacak olan Dünya Boks Şampiyonası’nda da ülkemizi temsil edecek
SIRATAŞLAR NEKROPOLÜ KAYA MEZARI KAYIT ALTINA ALINDI Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Sırataşlar Mahallesi’nde bulunan kaya mezarı, Kültür Envanteri çalışmaları kapsamında kayıt altına alındı.
Şanlıurfa Valiliğinden Kritik Uyarı: Dışarı Çıkmayın!”Şanlıurfa Valiliği, 5 Temmuz Cumartesi gününden itibaren kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerine çıkacağına dikkat çekerek vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR DİYEN ÇİFTÇİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ 

Danilo Zanna, Müslüman Olup Danyal Hamza mı Oldu? 
EYYÜBİYE’DE KADINLAR ÜRETİYOR, GÜÇLENİYOR
ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDEN DEAŞ FİNANSMANINA OPERASYON
TÜRKİYE’NİN FISTIK DEPOSU ŞANLIURFA’DA HASAT ZAMANI
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ 
URFA’NIN RUHU, SIRA GECELERİ İLE YENİDEN CANLANIYOR
ŞANLIURFA VE AKÇAKALE'DE DOLANDIRICILIK OPERASYONU
BAŞKAN CANPOLAT’TAN AHMET YESEVİ MAHALLESİ’NE YAKIN TAKİP
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
