
Şanlıurfa Haleplibahçede bulunan mozaik görselleri, Türkiyede ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü izniyle Şehr-i Medeniyet Şanlıurfa projesinin özel tasarımlarda kıyafetlerin üstünde kullanıldı. Proje de, Osmanlının son terzisi olan ve Şanlıurfa doğumlu Sezai Karakapıcı da yer aldı. Şehr-i Medeniyet Şanlıurfa Kültür projesi, Şanlıurfa Nevali otelde gerçekleşti. Can Atillanın müziklerinin kullanıldığı, Şehri Medeniyet Şanlıurfa projesinin sunuculuğunu alanında başarılı işlere imza atan Vatan Şaşmaz yaptı. Koreografisi Akif Örük tarafından gerçekleşen projede Didem Soydan ve birçok ünlü model özel kıyafetleri taşıdı. Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür projesinin tasarımlarını ise Timuçin Denizmen gerçekleştirdi.
Düzenlenen gece Şehr-i Medeniyet paneliyle başlarken, ardından sergi ve kokteylle devam etti. Daha sonra ise Ottoman Medeniyetler Korosunun konserinin ardından projeye destek verenlere plaketleri takdim edildi. Plaketini almak için sahneye çıkan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: Şanlıurfa çok zengin bir şehir, 12 bin yıldır biriktiriyor. 12 bin yıldır biriktiren ve üstüne koyan başka bir şehir yok. Göbeklitepeden başlayarak sayın peygamberler dönemine, Helenistik döneme, Selçuklular, Osmanlılar ve daha nice medeniyetler. Biz de bunu bir şekilde bu şehirde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Önce biz yaşamalıyız, bu zenginliklerin üzerindeki tozu atıp, dünyaya sunacağız. Bu yüzden bu projeye destek verdik dedi.
Şanlıurfanın sahip olduğu zenginliklerin sadece bu projeyle sergilenemeyeceğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: Şanlıurfa her ay buna benzer projelere imza atabilecek potansiyele sahip. Müziğiyle, yemekleriyle, kültürüyle nereye dokunsak muhakkak bir şey çıkar. Yeter ki ona sahip çıkalım. Bu işe emek veren herkese de teşekkür ediyorum dedi.
Plaket takdiminin ardından gecenin finalinde Halepli Bahçe bölgesinde arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarılan 1700 yıllık Amazon mozaiklerinden, Şanlıurfa yöresel kadın kıyafetlerinden ve Şanlıurfa, Osmanlı dönemi kıyafetlerinden esinlenerek oluşturulan koleksiyonun defilesi yer aldı.
Geceye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçükün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve davetliler katıldı.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.
ŞANLIURFASPOR SON DAKİKA GOLÜYLE MAĞLUP OLDUTFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bu sezon şampiyonluk hedefleyen Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, hazırlık maçında karşılaştığı 1461 Trabzon FK’ya 2-1 mağlup oldu.
ŞANLIURFASPOR, ERZURUM KAMPINDA TEMPOYU YÜKSELTTİŞanlıurfaspor, Erzurum’da devam eden ikinci etap kamp çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDU
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL 
METROLOJİDEN KAR UYARİSİ 
BAŞKAN SARAÇOĞLU ADALET YOKSA MÜCADELE DE YOKTUR
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİR
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDI
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar Var
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur Duası
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA 
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI 
