
Koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla 19 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde 7 Gün 7 Konu 7 Denetim sloganıyla başlatılan denetimler kapsamında, Şanlıurfada hafta sonu kamuya açık tüm alanlar denetlemeye tabi tutuldu.
Cumartesi günü parklar, bahçeler, piknik yerleri, mesire alanları, pazar yerleri ile cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen denetimler, 306 personelden oluşan 81 ekiple gerçekleştirildi. 108 alan ve 1066 iş yerinin denetlendiği çalışmalarda 62 işyerine uyarı verilirken 11 kişiye de idari para cezası uygulandı.
Pazar günü denetimlerini internet kafe, oyun salonları, düğün ve nikâh salonları ile eğlence mekânlarına yönelik yapan 303 personelden oluşan 121 ekip, 141 internet kafe ve oyun salonu ile 96 düğün salonu, 2 eğlence mekânında incelemelerde bulundu. Maske, fiziki mesafe ve temizlik konusunda iş yeri sahiplerine ve vatandaşlara uyarıların yapıldığı denetimlerde, kuralları ihlal ettiği tespit edilen 13 kişiye idari para cezası uygulandı.
.jpg)
Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen 7 Gün 7 Konu 7 Denetim faaliyetinin yanında, Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyetlerine devam eden denetim ekipleri de 1523 personelden oluşan 298 ekiple çalışmalarına devam etti. Pazar günü, gün boyu devam eden denetimler kapsamında 1678 işyerini ziyaret eden ekipler, 2 kişi hakkında kural ihlali gerekçesiyle idari para cezası uygulaması kaydetti.
İzolasyon takibinde gün içinde olumsuz bir durumla karşılaşılmazken, maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 68 kişiye idari para cezası uygulandı.
_1.jpg)
Koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından bu yana vatandaşları bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık veren çalışmalar önemsenirken, kuralları ihlal etmekte ısrar eden iş yeri ve kişilere yazılan idari para cezası miktarı, 25 Ekim 2020 tarihi itibariyle 50 milyon 531 bin 405 TLye ulaştı
.jpg)
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.


ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİ

63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde Darbe
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAK
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİ
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 

