
Göç idaresine bağlı çalışan sayısının yaklaşık 8 Bin olduğunun altını çizen Şükrü Kırboğa, Göç İdaresine bağlı çalışanların sayısı neredeyse 8 Bini bulmaktadır. Bu insanlar görmezden gelindikleri için mağduriyetleri görünmez oluyor. Gelecek Partisi olarak bu konun takipçisi olacağız. diyerek çalışanların haklarının takipçisi olacaklarını vurguladı.
Sosyal Politikalar Ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikalar Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda çarpıcı tespit ve ifadelere yer verdi:Göç İdaresinde güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, şoför, veri işletmeni olarak çalışan personeller, sürekli işçi kadrosuna geçtikten sonra çeşitli mağduriyetler yaşamaya başladı. Göç İdaresi Personellerinin sorunları arasında en dikkat çekenlerden bir tanesi asgari ücretle her 6 ayda bir yerlerinin değiştirilmesi oldu. Bu yer değiştirmeler beraberinde yeni sorunları da doğurdu.
Çocuklu çalışanların yer değiştirme zorunluluğu ile beraber çocukların okullarının ve düzenlerinin değişmesi, ev sahiplerinin evlerini 6 aylık gibi kısa süreli kiraya vermek istememeleri sorunlar çalışanları daha da mağdur etti. Bakanlık Sorunlarla İlgilenmiyor Bunun yanında çalışanların harcırahlarının verilmemesi, bağlı bulundukları ilin valiliklerin veya il müdürlüklerinin personellerinin sorunlarıyla ilgilenmemesi de eklenince sorunlar giderek çözülemeyecek hal alıyor. Konu ile ilgili Göç İdaresi personelleri İçişleri Bakanlığının kendileriyle ilgilenmediklerini ifade ederken, sorunların çözüme kavuşması için yetkililerin konuya el atmasını talep etti.
Gelecek Partisi, Göç İdaresi personellerinin sıkıntılarıyla ilgili şu raporu hazırladı;Türkiyede başta Şanlıurfa olmak üzere Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kilis gibi bir kısmı kendi ilinde bir kısmı ikamet ili dışında çalışan yaklaşık 8.000 göç personeli bulunmaktadır. Söz konusu personelin yaşadığı sorunlara dair ilgili kurumlardan durumlarının iyileştirilmesine yönelik talepleri karşılık bulamamıştır.
Göç personeli, 696 sayılı KHK ile güvenlik, temizlik görevlisi, şoför, veri işletmeni gibi mesleklerde sürekli işçi statüsünde kadroya geçirilmelerinin ardından mağduriyetler yaşamaya başlamıştır. Mağduriyetin maddi tarafını, ataması yeni yapılmış bir memurun özlük hakları ile karşılaştırıldığında 8 yıllık bir göç personelinin asgari ücret ya da çok az üzerinde olan ücret düzeyi oluşturmaktadır.
İlgili KHK ile Göç İdaresi Müdürlüğü´ne bağlı çalışan personelin, mevcut gelir düzeyi ile Türkiyenin çeşitli illerine 6 aylık süreler ile geçici olarak görevlendirilmesi yapılmakta olup bu işlem sürekli tekrarlanmaktadır. Geçici süreyle görev yapan bu işçiler ailelerinden ayrı kalmak durumunda olduklarından hem aile birliğini tehdit eden bir durum ile karşı karşıya kalmakta hem de iki şehirde ayrı ev tutmak zorunda kalarak maddi bir yük altına girmektedir. 6 ay süreli görevlendirmeler ev kiralamada zorluğa neden olduğundan barınma sorunu yaşanması kaçınılmaz olmaktadır.
Çocuklu ailelerin birlikte hareket etmeleri durumunda ise okula giden çocuklarının sürekli il değişimlerinden kaynaklı eğitimleri kesintiye uğramaktadır. 6 ay süreli Göç İdaresi personelleri resmi olarak valiliklere bağlı olarak sürekli işçi statüsünde çalışmaktadır. Ancak fiili olarak göç idaresinin çalışanı gibi muamele görerek görevlendirme yapılmaktadır.
Resmi ve fiili durum arasındaki farklılık bir yetki gaspını ortaya çıkarmaktadır. Göç Personelinin Yaşadığı Sorunlara İlişkin Çözüm Önerileri Süreklilik arz eden 6 aylık görevlendirmelerin kaldırılması gerekmektedir, Göç işçilerinin, diğer kamu personelleri gibi sabit bir yerde görev yapmaları sağlanmalıdır. Ücretlerinin insan onuruna yaraşır bir düzeye çekilmesi gerekmektedir. Devlet hizmet sınıfında personel alımında sağlık, güvenlik, temizlikçi gibi eleman ihtiyacını bu personel kaynağından temin etmelidir.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR UYSAD (Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar, Araştırmacılar, Gazeteciler Derneği) Genel Başkanı Cuma Hündür,ABD, İsrail ve İran savaşına ilişkin şok edici bir basın açıklaması yaptı.
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!Trafikte kuralsızlığa ağır darbe! Yeni düzenlemeyle cezalar 200 bin TL’ye kadar yükseldi, birçok ihlalde ehliyete el koyma uygulaması başlatıldı.
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA Şanlıurfa’da madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı.
BBDK'DAN GECE YARISI KARARI BBDK’dan milyonları ilgilendiren gece yarısı kararları.
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR
ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA UyarısıŞanlıurfa'da Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkileyebilir
DİKKAT KAR GELİYOR Meteoroloji Şanlıurfa için soğuk hava ve kar uyarısında bulundu
ALKAN GÜVEN TAZELEDİBugün gerçekleşen Şanlıurfa Şoförler Odası Seçimi Çekişmeli Geçti
METEOROLOJİDEN ŞANLIURFA İÇİN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISIMeteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa için son dakika uyarısı geldi
ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİŞanlıurfa’nın simge isimlerinden, “Milli Davulcu Kado” olarak tanınan Kadir Eğlence hayatını kaybetti.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN TL’YE ÇIKARILIYOR Emekli maaşının 20 bine yükseltilmesi için kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunludu
63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde DarbeUyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 63 ilde jandarma ekiplerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi, yüzlerce şüpheli yakalandı.
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAKİŞKUR tarafından duyurulan İşgücü Uyum Programı kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 190 kişi istihdam edilecek. Başvurular 9 Ocak’ta sona erecek.
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİSaadet Partisi, artan hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini içeren kanun teklifini Meclis’e sundu.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
HÜNDÜR, EMPERYALİST SESSİZLİK VE SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIK HEDEF ALINIYOR 
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Son 16 Turundaki Rakibi Belli Oldu: Liverpool
Trafikte Hatanın Bedeli 200 Bin TL OLDU!
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati Uyarılar
Başkan Kuş,Kapısı Çalınmadık İhtiyaç Sahibi Kalmayacak
UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTMUYORUM 2 YAŞINDA 

AKÇAKALE ÇEVREYOLU’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ 
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2
BAŞKAN ALKAN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR 
EYYÜBİYE’NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI, EKİPLER SAHADA
