AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdurrahim Dusak, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralanan doktor ve güvenlik görevlisini hastanede ziyaret etti.
Saldırının ardından hastaneye gelen Milletvekili Dusak, İl Sağlık Müdürü ve hastane başhekiminden yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Dusak, şu ifadeleri kullandı:
> “Bu akşam Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen menfur saldırıda, kesici-delici aletle yaralanan başhekim yardımcımız ve güvenlik personelimizi hastanede ziyaret ettik. Her iki yaralımızın da hayati damar bölgelerinde kısmi yaralanmalar oluşmuş. Kalp damar cerrahisi ve plastik cerrahi ekiplerinin zamanında ve başarılı müdahalesi sayesinde sağlık durumları şu an için stabil seyretmektedir.”
Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Dusak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sert bir dille kınadı: “Bu alçak saldırıyı en sert şekilde kınıyor, sağlık çalışanlarımıza yönelik hiçbir şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”
Dusak ayrıca, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli adımların atılacağını belirtti:
“Sağlık Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklarımızla görüşmeler yaparak, bu tür olayların önüne geçilmesi adına gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları hızla hayata geçireceğiz.”
Hastanede görevli sağlık personeline ve güvenlik görevlisine yönelik saldırının ardından başlatılan adli ve idari süreç devam ederken, kentte sağlıkta şiddete karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.