
Siverek ilçesi Karacadağ mevkinde bulunan yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan hayvanlara çeşitli türde yem bırakıldı.

Siverek İlçesi Karacadağ Bölgesinde gerçekleştirilen doğal yaşamdaki kuşlar ve hayvanlar için doğaya yem bırakma programına, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Gürkaynak, Şanlıurfa İl Şube Müdürü Onur İnan, Şube Mudurlerı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar personelleri katıldı.

Karacadağ Bölgesinde kar yoğunluğunun fazla olduğu bir alana kuşlar ve doğal yaşamdaki hayvanlar için Yonca, Arpa pazar artıklarından oluşan sebze ve sakatat olmak üzere toplamda 2 Ton 140 Kğ yem bırakıldı.
Yemleme çalışması sonrası bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek açıklamasında

Ağır kış şartlarında her duyarlı vatandaşın doğada aç kalan kuşları ve doğal yaşamdaki hayvanlara karşı duyarlı olmalarını istedi.
Bölge Müdürü Çiçek Siverek ilçemizin Karacadağ bölgesinin yüksek kesimlerinde çok fazla kar yağdı. Kar demek, bütün hayvanlar için yiyecek anlamına gelen bütün bitkilerin kar altında kalması demek.
Bölgemizde bol miktarda Tavşanlar, kurt, kuş ve diğer hayvanlar bulunmaktadır. Bu ağır kış şartları altında yem bulmada zorluk çeken bu hayvanları düşünmemiz gerekiyor

Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek Doğal ortamda yaşayan bu canlılar Allahın bize bir emanetidir. Buralarda kar varken bu hayvanların hayata kalması için ne zorluklar çektiğini düşünmemiz bizim vicdani ve insanı görevimizdir.Görevli arkadaşlarımız bir çok yere bu yemlerden bırakıyorlar dedi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi EttiŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde başarı odaklı bir yönetim anlayışının meyveleri alınmaya devam ediyor. Kurum içinde gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardım Daire Başkanı Emrah Karaca, kritik bir terfi alarak Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturdu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL KIYAFETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü okul kıyafetleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı
ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADIŞanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan İsa Yazıcı, yayımladığı mesajla göreve başlamanın heyecanını paylaştı.
Dodanlı Ailesinin Acı GünüKapaklı Pasajı esnaflarından merhum Mehmet Uygur’un eşi, İbrahim Halil, Mustafa, Mehmet Sıddık, İbrahim ve Yakup Dodanlı’nın anneleri, gazeteci Ömer Dodanlı’nın yengesi Fadile Dodanlı (63), tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti.
BAŞKAN MEHMET KAYA BİGEP ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDIBaşarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı gösteren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, Onikiler Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA YUNUSLARIN NEFES KESEN TAKİBİ Dur ihtarına uymayarak kaçan motosikletli iki şüpheli, Yunus timlerinin takibi sonucu yakalandı.


ŞANLIURFA’NIN SİMGESİ “MİLLİ DAVULCU KADO” HAYATINI KAYBETTİ

63 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Operasyon: Şanlıurfa Dahil Türkiye Genelinde Darbe
ŞANLIURFA’DA 190 KİŞİYE İŞ FIRSATI: MİLLİ EĞİTİM PERSONEL ALACAK
SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKLİLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN MAAŞ HAMLESİ
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 

