DOĞAYA TONLARCA YEM BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü tarafından doğaya tonlarca yem bırakıldı

DOĞAYA TONLARCA YEM BIRAKILDI

Siverek ilçesi Karacadağ mevkinde bulunan yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan hayvanlara çeşitli türde yem bırakıldı.

Siverek İlçesi Karacadağ Bölgesinde gerçekleştirilen doğal yaşamdaki kuşlar ve hayvanlar için doğaya yem bırakma programına, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Gürkaynak, Şanlıurfa İl Şube Müdürü Onur İnan, Şube Mudurlerı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar personelleri  katıldı.

Karacadağ Bölgesinde kar yoğunluğunun fazla olduğu bir alana kuşlar ve doğal yaşamdaki hayvanlar için Yonca, Arpa pazar artıklarından oluşan sebze ve sakatat olmak üzere toplamda 2 Ton 140 Kğ yem bırakıldı.

Yemleme çalışması sonrası bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek açıklamasında 

Ağır kış şartlarında her duyarlı vatandaşın doğada aç kalan kuşları ve doğal yaşamdaki hayvanlara karşı duyarlı olmalarını istedi.

Bölge Müdürü Çiçek “Siverek ilçemizin Karacadağ bölgesinin yüksek kesimlerinde çok fazla kar yağdı. Kar demek, bütün hayvanlar için yiyecek anlamına gelen bütün bitkilerin kar altında kalması demek.

Bölgemizde bol miktarda Tavşanlar, kurt, kuş ve diğer hayvanlar bulunmaktadır. Bu ağır kış şartları altında yem bulmada zorluk çeken bu hayvanları düşünmemiz gerekiyor”

Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ” Doğal ortamda yaşayan bu canlılar Allah’ın bize bir emanetidir. Buralarda kar varken bu hayvanların hayata kalması için ne zorluklar çektiğini düşünmemiz bizim vicdani ve insanı görevimizdir.Görevli arkadaşlarımız bir çok yere bu yemlerden bırakıyorlar” dedi.



31 Aral�k 2021 Cuma 08:04

http://www.urfa63haber.com/haber/dogaya-tonlarca-yem-birakildi-14773.html