
Her defasında farklı taktiklerle insanların karşısına çıkan dolandırıcılar bu kez TikTok'u kullandı. Paylaştıkları videolarda Suriyeli sığınmacıları gösteren istismarcılar, insanların duygularını sömürerek para ve hediye talep etti. Özellikle çocuk ve yaşlıların kullanıldığı videolarda kişilerin çaresizce görünerek yayınlarda hediye ve talep ettiği görüldü. Sosyal medya kullanıcıları TikTok üzerinden yapılan bu dolandırıcılığı sorgularken kapatılan hesapların yerine yenilerinin açıldığı öğrenildi..
ÇOCUK VE YAŞLILARI KULLANIYORLARTürkiyede kamplarda yaşamaya çalışan Suriyeli sığınmacıları istismar eden gruplar, sosyal medya platformu TikTok üzerinden görüntüler paylaşıp yardım amaçlı para talep ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre çocuk ve yaşlılardan oluşan sığınmacılar, zor durumda olduklarını belirterek TikTok kullanıcılarından kendilerine hediye göndermelerini ve hesaba para yatırmalarını istiyor.

Son aylarda sosyal medya üzerinden kontrolsüz ve kimler tarafından organize edildiği bilinmeyen yardım faaliyetleri sığınmacıları rencide ederken onları kullananlara ise para kazandırıyor. Duygu istismarcıları, sosyal medya üzerinden sığınmacıları kullanarak yardım adı altında "dilencilik" yapıyor.
BAĞIŞ İÇİN YALVARDITikTok üzerinden yayımlanan görüntülerde, çadırlarda kötü yaşam koşulları gösterilirken yaşlı kadınların ve özellikle çocukların kullanılması dikkat çekiyor. Son günlerde yayınlanan görüntülerden birinde, kamera karşısında diz çökmüş etrafı çocuklarla çevrili yaşlı bir sığınmacı, kötü yaşam koşulları altında yaşamaya çalıştıklarını belirterek, TikToktaki hesabına bağış yapılması için sosyal medya kullanıcılarına yalvarıyor. Çadırlarda kadın ve çocukların yardım isteme görüntülerine de yer verilen videolarda, çocukların İngilizce olarak defalarca Bana bir hediye gönder demeleri dikkat çekiyor.
KULLANICILAR GERÇEKLİĞİ SORGULUYORDünyanın birçok ülkesinden görüntüleri izleyen insanlar, görüntülerin gerçek olup olmadığını sorgulayarak konuya ilişkin görüşlerini de sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, canlı olarak yayınlandığı ileri sürülen görüntülerin canlı olmadığını ve kurmaca olduğunu, bunun insan tacirleri tarafından organize edilen bir dilencilik hareketi olduğunu ifade ediyor. Bir sosyal medya kullanıcısı da bu hesapların sorgulanması sonrası hesapların silinerek yeni hesaplar açıldığına dikkat çekiyor.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİLYoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara engellemek için okullar tatil edildi
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDUAK Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları eski Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Kadın ve Aile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hatice Tuba İnan, evinde ölü bulundu.
VALİLİK DUYURDU KAPANAN YOLLAR AÇILDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa'da kapanan yollar ulaşıma açıldı
VALİLİKTEN ÖNEMLİ DUYURU Şanlıurfa valiliği Şanlıurfa'da iki gündür oluşan yoğun kar yağışı nedeniyle önemli bir duyuru yayınladı
ŞANLIURFA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ŞİDDETLENDİ YOLLAR KAPANDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa'nın bir çok yerinde tedbir amaçlı yollar ulaşıma kapatıldı
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDIŞanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi ile Diyarbakır arasında ulaşımı sağlayan karayolu, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldı.
BAŞKAN ALKAN BİZİM YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ BAĞIRMAK DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİRMevcut Şoförler ve otomobilciler odası başkanı İmam Bakır Alkan seçmenine ve seçimdeki rakiplerine seslenerek Bu Koltuğu Makam İçin Değil, Esnaf İçin Taşıyorum dedi
ŞANLIURFA’YA MUHTEŞEM YENİ BİR İŞ YERİ KAZANDIRILDIŞanlıurfa, ihtiyaç duyulan nezih ve özgün bir mekâna daha kavuştu.
TEKNOFEST 2026’NIN EV SAHİBİ ŞANLIURFA Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2026 yılında Şanlıurfa’da düzenlenecek.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli olduTrendyol Süper Lig'de 14. hafta, 28 Kasım Cuma günü oynanacak tek maçla başlayacak. Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.
YENİDEN REFAH PARTİSİNDE EKİNCİ'YE ÖNEMLİ GÖREV Eyyübiye eski belediye başkanı Mehmet Ekinci'ye Yeniden Refah Partisinde önemli görev
20 Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu!Şehit askerlerimizin isimleri belli oldu! C130 askeri kargo uçağının enkazından acı haberler geldi! Şehitlerimize ulaşıldı; acı haberler ailelere verildi!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”Avusturya’nın tanınmış fotoğraf sanatçısı Josef Polleross, Şanlıurfa’da çektiği kareleri “Köklü Mirasın İzinde” adlı özel sergiyle Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsünde sanatseverlerle buluşturdu.
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından birinde, Türkiye'nin Gazze'deki olası yeniden inşa ve ateşkes sürecindeki rolüne yönelik sert ve tehditkâr açıklamalar yapıldı. İsrailli uzmanlar, Türk bayraklı iş makinelerinin bölgedeki görüntülerinden duyulan "rahatsızlığı" dile getirirken, Türk askerinin Gazze'ye olası girişinin ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.
ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADIŞanlıurfalı İş İnsanı Mehmet Fatih Şeyhanlıoğlu Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
EYYÜBİYE’DE SİLAHLI SALDIRI 2 YARALIŞanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi’nde, Hasan Paşa Camisi karşısında meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
EYYÜBİYE'DE YOLLAR ULLAŞIMA AÇIK 


ŞANLIURFA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI ŞİDDETLENDİ YOLLAR KAPANDI 
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KAR YAĞIŞINDA VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMI
HARRAN’DA KAYIP VATANDAŞI ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
HALİLİYE’DE KAR MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJI
VIRANŞEHIR–DIYARBAKıR KARAYOLU TRAFIĞE KAPATILDI
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün Ücretsiz
