Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Bakanlık tarafından bu hususta genel bir yazının illere gönderilmesini talep ettiklerini dile getirdi. İYEP bu yıl tüm illerde uygulanacak İYEP uygulamasının, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde 12 pilot ilde başlatıldığını söyleyen Coşkun, uygulamanın 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile birlikte tüm illerde faaliyete geçmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Coşkun İYEP Pilot Uygulama Kılavuzunda, İYEP gruplarında görev alacak öğretmenlerin görevlendirilmesinde, gönüllülüğün esas olacağı ve öncelikle kendi sınıflarında eğitim gören öğrencilerin çokluğuna göre görevlendirmenin yapılması gerektiği ifade ediliyor.
Öğretmen, gönüllü olmaz ise diğer bir sınıf öğretmenine görev verilmesi, yine de yeterli ihtiyacın karşılanmaması durumunda durumun öğretmenlere tebliğ edilerek İYEP gruplarında ders verilmesinin beyan edilecek mazeret haricinde görevlendirmelerin yapılması gerektiği hüküm altına alınıyor.
Ancak her ne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa da bu uygulama kapsamında görev alan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği ifade edilmiştir dedi.
Coşkun Anayasa ve kanunlara atıfta bulundu Anayasanın Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır hükmünü içeren 18. maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun, fazla çalışmanın saat başına ücretlendirilerek ödenmesini öngören 178. Maddesini hatırlatan Coşkun Yine aynı Kanunun 99. maddesi, haftalık çalışma süresinin sınırlarını ve fazla çalışmanın saat başı ücretlendirilmesini hüküm altına almaktadır. Bu nedenle çalışma süreleri, mesai saatleri dışında ve öğretmenlere ait dinlenme zamanlarında düzenlenecek İYEP gruplarında görev alacak öğretmenlere, gönüllü olarak görevlendirilip görevlendirilmediklerine bakılmaksızın, ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir diye konuştu.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.