
Şanlıurfa’nın zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, “Cenabı Allah bu güzel Ramazan-ı Şerifi gönlümüze göre yaşamayı nasip etsin. Arkasından da hep birlikte Ramazan Bayramı’nı görmeyi nasip etsin. Türkiye iki önemli felaketi yaşadı. Bunlardan ilki “Asrın Felaketi” denilen Kahramanmaraş merkezli iki deprem, diğeri ise Şanlıurfa’yı vuran sel felaketi oldu. Meydana gelen her iki felakette de muhtarlarımızla birlikte çalıştık. Buradan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Her birinden Allah razı olsun. Gerek depremde gerek sel felaketinde yaralarımızın bir an öne sarılmasında muhtarlarımızın çok önemli etkileri ve katkıları oldu. Bir ekip ruhu ve bilinciyle hareket ettik. Gayretle yaşamış olduğumuz sıkıntılı günleri Valimiz Salih Ayhan’ın da önderliğinde geride bıraktık. Tabi her iki felakette de vefatlarımız oldu. Deprem ve Sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da Rabbim ’den acil şifalar temenni ediyorum. “ dedi.
BAŞKAN BEYAZGÜL, “BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANAŞIMA İÇERİSİNDE ATLATIYORUZ”
Her türlü felaketi dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde atlattıklarını kaydeden Başkan Beyazgül, “Her iki felakette de GAMER’de yapılan toplantılarda şehrin tüm sorunları masaya yatırıldı. Görev tasnifi de yapılarak o görevlere uygun çalışmalar anında yerine getirildi. Tüm kurumlarımızın ekipleri de sahada görevlerini yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Belediyeler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kahraman Jandarmamız, Emniyet Müdürlüğümüz, Tugay Komutanlığımız ve sahadaki tüm ekipler kollarını sıvayarak çalışmalarını yürüttüler. Anadolu toprakları birçok felaketi görmüştür. Bu felaketleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatmıştır. Bu felaketleri de yine birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla atlatıyoruz.” Diye konuştu.
.jpg)
BAŞKAN BEYAZGÜL, “YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARDIK”
Şanlıurfa’nın felaketlerle mücadelesinde herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak zaman zaman muhtarlarımıza başvurduk. Birlikte vatandaşlarımıza hizmetleri nasıl daha hızlı bir şekilde ulaştırırız diye düşündük. Su dağıtımı, temiz su temini noktalarında muhtarlıklarımıza ulaştırarak vatandaşlarımızın kolay ulaşımını sağladık. Böyle zor günlerde birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve kardeşliğin olmasını isteriz. Şanlıurfa bu birlikteliği ve dayanışmayı gördü. Şunu da görmüş olduk. Tüm kurumlarımızın yanı sıra halkımızla ve muhtarlarımızla da birlikte bir ekip olduk. Bu birliktelik ve ekip ruhuyla da sıkıntılarımızı azalttık ve yaralarımızı sardık.” İfadelerine yer verdi.
BAŞKAN BEYAZGÜL, “13 İLÇEMİZDE VE SEL BÖLGESİNDE İFTAR ÇADIRI KURDUK”
Ramazan Ayı’nın kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçede iftar çadırları açtık. Bu çadırlarımızda vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz. Onlar bizim misafirlerimiz, iftarlarını açıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı iftar çadırlarımıza davet ediyoruz. Tüm ilçelerimizde iftar çadırlarımız vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Sel felaketinin akabinde gerek hane yardımı gerekse iş yeri yardımı da belediyemiz bir can suyu mahiyetinde yapmıştır ve yapmaya devam ediyor. Elbette ki böyle bir sıkıntılı zamanda vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz.” Dedi.
_1.jpg)
VALİ AYHAN, “ŞANLIURFA DEPREM VE SELDE TOPYEKÜN MÜCADELE VERDİ”
Deprem ve sel felaketlerinde Şanlıurfa’nın omuz omuza topyekûn bir mücadele verdiğinin altını çizen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan “Şanlıurfa’nın 13 ilçesinden 1.444 muhtarımızla aynı sofrada buluştuk. İftarımızı hep birlikte yapıyoruz. Bu da Şanlıurfa’nın gönül sofrasının, Halil-ür Rahman Sofrasının zenginliğini, birliğini ve beraberliğini göstermektedir. Bu güzel bir mesajdır. Zor günlerden geçiyoruz. Başkanımız da bahsetti deprem, sel gibi üzücü olaylar yaşadık. Hamd olsun üstesinden de birbirimize sımsıkı sarılarak geldik. Sadece bir kurumun işi üstlenmesiyle değil, topyekün bir seferberlik yaparak sel konusunda daha önce görev yapmış birisiyim. Yaşadığımız sel daha önceki sellerin iki katı ama kısa zaman içerisinde hep birlikte omuz omuza olduğumuz için de yaramızı sardık. Kayıplarımız, vefatlarımız var. Allah Rahmet eylesin diyorum. Ramazan ayı bu sebeple hüzünlü geçiyor. Bir yandan da hayat devam ediyor. Ders alacağız, tecrübe edeceğiz bir daha bu vakaları yaşamamak için de dikkatli olacağız.” İfadelerine yer verdi.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, tecrübeli teknik direktör Ahmet Yıldırım ile anlaşma sağladığını duyurdu.
ŞANLIURFA’DA DEPREM SONRASI TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ Şanlıurfa’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılıp Yeni Parti adıyla yeni parti kuran ve Genel Başkanı Özgür Özel Şanlıurfa yönetimini onayladı
ŞANLIURFA AK PARTİDEN SEÇİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA OPERASYONŞanlıurfa'nın ilçe belediyesine operasyon düzenlendi. 47 kişi gözaltına alındı, aralarında belediye başkanıda bulunuyor.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.
VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

BAŞKAN KUŞ, EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK 
ŞANLIURFA’DA SEVİLEN KARDİYOLOJİ DOKTORU ABDULLAH CİRİT’İN ACI GÜNÜ 
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI 
