
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ziraat oda başkanları ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen CHP Çiftçi Buluşması programını değerlendiren Aydınlık, toplumun her kesiminin sorunlarına karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözümlerimizi üretiyor ve paylaşıyoruz; vatandaşı dinliyoruz, vatandaşa dokunuyoruz ve anlatıyoruz. Allahın izni, milletimizin desteğiyle Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm sorunları çözeceğiz. İlk önce çiftçinin sorunlarını çözeceğiz dememim sebebi insanlarımızın şu anda iliklerine kadar açlığı hissediyor olmaları dedi.
ÇİFTİNİN DEVLETTEN ALACAĞI 210 MİLYAR TLYE ULAŞTI
2006 yılında çıkartılan Tarım Kanununun 21. Maddesini hatırlatan Aydınlık, devlet bu kanuna göre çiftçisine milli gelirin en az %1i oranında destek vermek zorunda ama maalesef bu kanun uzun zamandır uygulanmıyor. Partimizin yapmış olduğu çalışmaya göre şu anda çiftçinin devletten alacağı 210 Milyar TLye ulaştı; ama maalesef AKP iktidarı kendi çiftçisine destek olmak yerine yabancı ülkelerin çiftçilerine sahip çıkıp ürün ithal ediyor, Sudandan Nijeryadan toprak kiralıyor, anlamak çok güç ifadelerini kullandı.

EKEN ÇİFTÇİ EZİLEN ÇİFTÇİ KONUMUNDA
Çiftçilerin elektrik faturaları, gübre fiyatları, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle tükendiğini ifade eden Aydınlık, çiftçiye desteklemesini ödemeyen ya da desteklemelerine elektrik dağıtım şirketlerinin direk el koymasına müsaade eden iktidar çiftçiye para yok derken garanti ödemesi adı altında otoyolları, köprüleri, hastaneleri yapan firmalara dolar üzerinden çatır çatır ödeme yapıyor. O nedenle şu anda eken çiftçi ezilen çiftçi konumundadır diyerek çiftçinin iktidar tarafından görmezden gelindiğinin altını çizdi.
ÇİFTÇİ TARIMI TERK ETMEYE BAŞLADI
2021 bütçesiyle 2020 bütçesini karşılaştıran Aydınlık, bunu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çiftçi buluşmasında da ifade etti; Bakınız 2020 yılına göre 2021 bütçesinde mazot desteği 177 Milyon TL daha az, gübre desteği 2020ye göre 52 Milyon TL daha az, hayvancılık desteklemeleri 558 Milyon TL daha az. Bu mudur çiftçiye destek? Çiftçi yandı, bitti, kül oldu, tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının altında ezildi. TÜİK verilerine göre 2002 yılında 26 Milyon 579 Bin hektar alan ekilirken bu sayı 2019 yılında 23 Milyon hektara düştü; yani 3 Trakya büyüklüğünde alan artık ekilmiyor dedi.
ÜLKENİN KURULUŞUNUN MİHENK TAŞI ÇİFTÇİDİR, KÖYLÜDÜR
2011 yılında Tarım Bağ-Kurlu çiftçi sayısının 1 Milyon 121 Bin olduğunu ancak 2020 yılında bu sayının 556 Bine düştüğü hatırlatan Aydınlık, bu çiftçi ne yapacak, nasıl emekli olacak AKPye sormak lazım diyerek çiftçinin bir güvencesi olmadığını ifade etti.
MİLLET İTTİFAKI OLARAK ÇİFTÇİMİZİ RAHATLATACAĞIZ
Çiftçinin millet ittifakıyla yeniden milli ve yerli tarıma yöneleceğini ifade eden Aydınlık, Allahın izniyle iktidarımızda desteklemelere el konulmasına müsaade etmeyeceğiz, desteklemeleri vergiden muaf tutacağız. Uçak, yat, kat sahiplerine değil çiftçimizin traktörüne aldığı mazotu vergisiz almasını sağlayacağız, yerli tohumu, yerli tarımı, kendi çiftçimizi destekleyeceğiz, başka ülkelerin çiftçilerini değil kendi çiftçimizi zengin edeceğiz. Çiftçimizin borçlarının faizlerini silip, uzun vadede ödeme kolaylığı sağlayacağız diyerek sözlerini noktaladı.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor, tecrübeli teknik direktör Ahmet Yıldırım ile anlaşma sağladığını duyurdu.
ŞANLIURFA’DA DEPREM SONRASI TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ Şanlıurfa’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
YENİ PARTİ ŞANLIURFA YÖNETİMİ AÇIKLANDI Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılıp Yeni Parti adıyla yeni parti kuran ve Genel Başkanı Özgür Özel Şanlıurfa yönetimini onayladı
ŞANLIURFA AK PARTİDEN SEÇİLEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA OPERASYONŞanlıurfa'nın ilçe belediyesine operasyon düzenlendi. 47 kişi gözaltına alındı, aralarında belediye başkanıda bulunuyor.
Uzman'dan Ramazan Ayında’da Kalp Hastalarına Hayati UyarılarKardiyoloji Uzmanı Ömer Faruk Çiçek, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan kalp ve tansiyon hastalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ŞANLIURFASPOR’DAN TARAFTARI COŞTURAN GALİBİYET: 4-2Şanlıurfaspor’dan Gollü Galibiyet! Bucaspor 1928’i 4-2 Mağlup Etti
BAŞKANI KAYA’DAN YENİ YIL MESAJIŞanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni yıl mesajı yayımladı.
Şanlıurfa’da Kar Nedeniyle Toplu Taşıma 2 Gün ÜcretsizŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı kent genelinde ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI: ŞANLIURFA’DA ULAŞIM FELÇ OLDUYoğun kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa merkez ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi
VALİLİK DUYURDU OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi
Şanlıurfa’da Eğitim Harcamalarına Soruşturma: Gözaltılar VarŞanlıurfa’da eğitim alanındaki kamu harcamalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Usulsüz alım iddialarıyla başlatılan soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da Kuraklık Alarmı: Camilerde Bir Kez Daha Yağmur DuasıŞanlıurfa’da yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuraklık endişesi artarken, kent genelindeki camilerde cuma namazı sonrası bir kez daha yağmur duası yapıldı.
BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI Şanlıurfa’da Narkotik Operasyonu: 2.240 Adet Sentetik Ecza Hap Ele Geçirildi
HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRK ORTOPEDİSİNE ANLAMLI TEMSİLHarran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Eyyübiye’de Tarihi Dönüşüm: Cezaevi Yeri Artık Halkın! Tarihi Dönüşüm Başlıyor: Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, eski cezaevi arazisinin tahsis zorluklarının aşıldığını ve bu alanın modern bir belediye hizmet binası olarak halka hizmet edeceğini duyurdu. Yeni hizmet binasının ihalesi ay sonunda yapılacak ve temel atma töreni Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nun önünde yakınlarının cenazesini teslim almak için bekleyen vatandaşlar, yazın kavurucu sıcağında ve kışın yağmurunda saatlerce ayakta kaldıklarını belirterek, alana gölgelik yapılmasını talep etti.

AK PARTİ EYYÜBİYE TEŞKİLATINDA TEŞEKKÜR VE ÖDÜL TAKDİM 
ŞANLIURFASPOR’DA YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜNE KAVUŞTU

VALİ ŞILDAK ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULUNU TOPLADI 




FEVZİ DEMİRKOL’DAN MHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI OSMAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR 

