
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunun Avrupada yaşayan Türklerin de desteğiyle İdlibe ulaştırdığı 3 tır insani yardıma yenileri eklenmeye devam ederken, Barış Pınarı Harekatı ile Türkiyenin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayna da destekler sürüyor.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde AFADın organize ettiği insani yardımlara, farklı sivil toplum kuruluşları (STK) da destek veriyor.
Telabyada yerleşen ailelerin ihtiyaçlarını tespit eden ve insani yardımları bizzat dağıtan AFAD, önceki gün Telabyadda 12 personel ve 6 araç görevlendirdi. Kızılayın 15 personel, 6 araç, İHHnın 7 personel 3 araçla katıldığı insani yardım faaliyetiyle; AFADın temin ettiği 180 gıda kolisi, Kızılayın temin ettiği 400 paket Suriye ekmeği, 200 battaniye, 200 paket helva, 120 paket hasta bezi ve 200 adet hijyen seti ile İHHnın temin ettiği 200 adet battaniye, 125 gıda kolisi, 80 hijyen seti, 200 oyuncak, 10 soba ve 600 adet muhtelif giyim malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
.jpeg)
Ertesi gün de Resulaynda devam eden insani yardım faaliyetlerine, AFAD ve STKlardan 29 personel ve 12 araç görevlendirildi. Burada da AFAD tarafından temin edilen 180, Kızılay tarafından temin edilen 100 gıda kolisi ile Beşir Derneğinin bağışladığı 22.805 kg patates ve 2100 kg soğan dağıtıldı.
Okullara Soba ve Yakıt Desteği
Barış Pınarı Harekatının ardından bölgeye giren SUDKOM koordinatörlükleri, ilk olarak hastane ve okulların faaliyete girmesini sağlamıştı. Okulların acil tamir ve bakımları sağlandıktan sonra, çocukların ihtiyaçları temin edilmişti. Sınıfların ısıtılması için ise AFAD organizasyonu ile sivil toplum kuruluşlarının temin ettiği yüzlerce soba, okullara dağıtıldı.
.jpeg)
Onarımları tamamlanarak eğitim vermeye başlayan okulların soba ve yakıt ihtiyacını karşılamaya devam eden AFAD, önceki gün de Anadolu Hilali Derneğinin temin ettiği 50 adet soba ve 3 varil mazotu, Telabyad Milli Eğitim Koordinatörlüğü vasıtasıyla okullara ulaştırdı
.jpeg)
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
ŞANLIURFA VE AKÇAKALE'DE DOLANDIRICILIK OPERASYONUŞanlıurfa ve Akçakale'de Dolandırıcılık Operasyonu: 5 Gözaltı, 3 Tutuklama
FECİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ Akçakale, Ceylanpınar karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti
ŞANLIURFA’DA BİR İLK DAHA: TARE TEDAVİSİ ARTIK HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE UYGULANIYORŞanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bölge genelinde bir ilke imza atarak, ileri düzey kanser tedavi yöntemi Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) uygulamasına başladı.
Asgari Ücrette Son Sözü Erdoğan'daMilyonların gözü asgari ücrete yapılacak zamma çevrilirken Bakan Işıkhan rakamın perşembe ya da cuma günü açıklanacağını duyurdu. TÜRK-İŞ'in talebi 29 bin 583 TL son söz ERDOĞAN'da
ESAD'IN İŞKENCELERİNE YILLARCA MARUZ KALAN AYDIN DOĞAÇ ŞANLIURFA’LI MI?Suriye'nin başkenti Şam'daki Sednaya Cezaevi'nden kurtarılan bir Türk vatandaşının hali yürekleri dağladı. Aydın Doğaç olduğu söylenen şahsın akıl sağlığını ve konuşma yeteneğini büyük ölçüde kaybettiği görüldü.
İMAM'I DARP ETTİREN ASTSUBAYA 15 YIL HAPİS İSTENİYORVan’da görev yapan üç jandarma görevlisinin bir imamı önce darp, sonra gasp ettiği olaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede imam İ.S. ile Jandarma Astsubay Gül Kılıç arasında “duygusal ilişki” olduğu belirtilirken, Kılıç ve emrindeki jandarmaların imama karşın “Silahla yağma” suçunu işledikleri belirtilerek 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istedi.
AK PARTİ ŞANLIURFA İL YÖNETİMİ AÇIKLANDI Ak parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi yeni yönetimini açıkladı
BAŞKAN GÜLPINAR BALIKLIGÖL VE HAŞİMİYEDEŞanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Balıklıgöl platosunda yer alan esnafı ziyaret etti. Kenti gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerle kendi dillerinde sohbet eden Başkan Gülpınar, amaçlarının vatandaşlardan gelen parayı hakkıyla kullanmak ve korumak olduğunu söyledi.
BAŞKAN AYHAN:İLÇEMİZ PARK VE BAHÇELERİ, ŞEHRİMİZİN NEFES ALMA ALANLARIDIRAkçakale Belediyesi park ve bahçelerdeki temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdülhakim Ayhan Belediyemiz, yeşil alanlarını İlçe sakinlerine daha temiz ve düzenli mekanlar sunmayı amaçlıyor.
Başkan AYHAN İşi Ehline VerdiAkçakale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğu 5 yıl aranın ardından yeniden deneyimli ve başarılı gazeteci Mustafa Güçlü' ye verildi.
BAŞKAN ABDULHAKİM AYHAN'DAN BAYRAM MESAJIAkçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı
ŞANLIURFA EMNİYETİ GÖÇMEN KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 ay süren uzun takipler sonrası 16 Göçmen Kaçakçısı yakalandı
GÖÇÜK ALTINDA KALAN VATANDAŞIN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ Kanal çalışmaları sırasında oluşan toprak kayması sonucu göçük altında kalan işçinin imdadına itfaiye yetişti
MUHTAR ADAYINA SAZLI SÖZLÜ KARŞILAMA Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken seçim çalışmaları reklenmeye başladı.
ŞANLIURFA EMNİYETİ DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTİ Şanlıurfa Merkezli üç ilden yapılan dolandırıcılık operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı
HALİLİYE DİŞ HASTANESİNE 32 DİŞ HEKİMİ ATANDI.İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Sağlık tesisleri ziyaretleri kapsamında Haliliye Ağız ve Diş sağlığı hastanesini ziyaret etti. 
Viranşehir Kaymakamlığı'ndan Önemli Karar: Taziye Yemekleri Tamamen Kaldırıldı, Süre 2 Günle Sınırlandı!
Avusturyalı fotoğrafçı Polleross’tan Viyana’da Şanlıurfa sergisi
Başkan Gülpınar: “Bu sergi, kültürleri buluşturan bir dostluk yolculuğu”
Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Önünde Gölgelik Talebi: “Bir Gölgelik Değil, Bir Vicdan İstiyoruz”
İSRAİL TV'SİNDE TÜRKİYE'YE AÇIK TEHDİT: "TÜRK ASKERİ GAZZE'YE GİRERSE YENİ BİR MAVİ MARMARA YAŞANIR"
REKORDAN SONRA ŞOK DÜŞÜŞ! ALTIN PİYASASI KAN KAYBETTİ: GRAM ALTIN BİR GÜNDE 500 TL ERİDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Zor Dönemin Başarılı Yüzü Terfi Etti

ŞEYHANLIOĞLU ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞANLIURFA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI

