8 ay önce bacaðýndan silahla vurularak hastaneye sevk edilen 39 yaþýndaki Mustafa Çiftçi isimli vatandaþa Ortopedi Uzmaný Op.Dr. Coþkuner Kalýn ve Plastik Cerrahi Uzmaný Op. Dr. Abdullah Sürücü tarafýndan ilk müdahale yapýldý.
Yaralanmasýnýn ciddiyetine baðlý olarak bacaðýnda 12 cm kemik defekti bulunan hastaya El Cerrahi Uzmaný Op.Dr. Numan Atýlgan tarafýndan dünya standartlarýnda uygulanan damarlý kemik ve doku nakli operasyonu planlandý.
Hastanýn yataða baðýmlý halde hayatýný idame ettiðini belirten Op. Dr. Numan Atýlgan yapýlan operasyonla ilgili þunlarý söyledi; “ Bu ameliyat sadece büyük merkezlerde yapýlmakta olup bölgemizde ise ilk defa yapýldý. Mikro cerrahi ve teknik detaylar gerektiren ameliyatýmýz yaklaþýk 5 saat sürdü.
Kaval kemiðinin yanýnda bulunan fibula kemiðini damar kasý ve cildiyle birlikte defektif bölgeye transfer ettik. 15 günlük takipleri boyunca hastamýzda problem yaþamadýk.
Transfer ettiðimiz kemik canlýlýðýný koruyor. Yaklaþýk 1 ay sonra hastamýzý yük vermeden yürütmeyi planlýyoruz.3 ay sonrada tam basarak yürümesini bekliyoruz.
El cerrahisi kliniði olarak hastanemizin güçlü alt yapýsýyla dünya standartlarýnda bu tür özellikli ameliyatlarý yaparak bölge insanýmýza hizmet etmeye devam edeceðiz.” dedi.
Henüz kimse yorum yapmamýþ, ilk yorum yapan siz olun.