KELAYNAK KUŞLARI ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kelaynak kuşları özgürlüğe kanat çırptılar

4 Temmuz 2024 Perşembe 19:39

1977 yılında 2 ergin 9 yavru birey ile Doğa koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne bağlı Birecik kelaynak üretme istasyonunda başlayan üretme çalışmaları sonucunda her geçen gün artarak devam eden Kelaynak popülasyonu sonucunda bu yıl dünyaya gelen 53 Kelaynak yavrusu ile birlikte istasyonda bulunan diğer bireylerle birlikte sayıları 336 adette ulaştı.

2024 yılında yapılan çalışmalar neticeler sonunda dünyaya gelen 53 Kelaynak yavruları veteriner hekim gözetiminde halkalama ve kayıt altına alma süreçleri tamamlanmıştır.

İstasyonda artan bireylerden Erişkin bireylerden seçilen 30 Kelaynak kuşu  düzenlenen programla göç etmek doğaya salındı.

Doğaya Salma nedeniyle Birecik kelaynak üretme istasyonunda düzenlenen törene Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3.Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, Orman Bölge Müdürü M. Zeki Bayıcı, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Denek ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bu Kategorideki Diğer Haberler