İŞTE YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleşen yemin töreni sonrası yeni kabine üyelerini açıkladı

3 Haziran 2023 Cumartesi 22:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Kabine üyelerini açıklama dan önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi Bugün düzenlenen törende ve seçim boyunca yanımızda yer alan devlet ve hükümet başkanlarına şahsım ülkem ve milletim adına tekrar minnettarlığımızı ifade ediyor zor günlerimizde yanımızda olan kardeşlerimizin mutlu günlerimizde de bizleri yalnız bırakmadıklarını görmekten memnuniyet duyuyorum.

Türk cumhuriyetlerinde ki kardeşlerimizle dünyanın dört bir köşesindeki dostlarımızla omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz umudunu Türkiye'nin yükselişine ülkemizin güçlenmesine bağlamış hiçbir kardeşimizi mahcup etmeyeceğiz.

14 gün arayla sandıkta milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz 28 milyona yakın insanımızın teveccühüne Mazhar olmanın gururunu yaşıyoruz tüm bunların bizlere aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz.

 

85 milyon vatandaşımızla birlikte Bizim için dua eden yüz milyonların da umudunu taşıdığını farkındayız asıl bugüne kadar milletin emanetine helal getirmediysek İnşallah bundan sonra da canımız pahasına Bu emanete sahip çıkacağız göreve başlama törenimizde ifade ettiğim ilkeler temelinde 85 milyonun Birliği dirliği kardeşliği refahını esenliği için engelleri aldırmadan zorluklar karşısında yılmadan çalışacağız.

Türkiye cumhurbaşkanı olarak tüm Türkiye'ye hizmet edeceğiz yeni kabinimize geçmeden önce şimdiye kadar beraber çalıştığımız nice sorunu birlikte çözdüğümüz nice vadireyi beraber açtığımız eski kabine üyelerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

28 dönem milletvekili olarak yüce mecliste ülkemize hizmet mücadelesini sürdürecek mesai arkadaşlarımıza başarılar diliyorum u arkadaşlarımız milletimize yaptıkları hizmetlerle ülkemize kazandırdıkları eserlerle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin İlk döneminin kabine üyeleri olarak adlarını şimdiden tarihe yazdırmışlardır Rabbim eski kabine üyelerimizin hepsinden razı olsun diyorum.

şimdi sizlerle Türkiye 100 yılı hedeflerimize ulaşmak için birlikte yol yürüyeceğimiz yeni kabinine üyelerimizi paylaşmak istiyorum.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu

Bu Kategorideki Diğer Haberler