10 Bin TL Hane Başı Destek Ödemesi Neden Yatmadı?

Hane başı destek ödemesi olarak adlandırılan 10 bin TL yardımlarda bazı aileler ödemelerini alırken bazı aileler ödemelerini henüz almadı. Bu durumun ardından ise Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yoğunlaştı. İşte Hane başı destek ödemesi yatmadı konusunda son gelişmeler ve detaylar.

27 Şubat 2023 Pazartesi 10:14 Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı destek ödeme sonucu sorgulama nasıl yapılır?

10 bin TL olarak belirlenen Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Ödemenin hesaplarına yapılmasını bekleyen aileler, Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi sorgulama nasıl yapılır sorularının yanıtlarını arıyor. İşte konuyla ilgili son dakika detayları.

 

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamalarında depremzedelere 10 bin TL ödemenin yapılacağı belirtilmişti. Hane başı destek ödemesi olarak adlandırılan 10 bin TL yardımlarda bazı aileler ödemelerini alırken bazı aileler ödemelerini henüz almadı. Bu durumun ardından ise Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak şeklinde araştırmalar yoğunlaştı. İşte Hane başı destek ödemesi yattı, Hane başı destek ödemesi yatmadı konusunda son gelişmeler ve detaylar.

 Hane başı destek ödemesi neden yatmadı?

Hane başı destek ödemesi için AFAD’ın ilk açıklaması “ Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin TL tutarındaki hane başı destek ödemeleri başlamıştır.” şeklinde olmuştu. Bu açıklamanın ardından konutları zarar gören aileler, zorlu süreçte maddi yönden durumu idare edebilmek adına desteklerin yatırılmasını beklemeye başladı.  Ancak ödemeler bir defada tüm ailelere yapılmadığından dolayı tüm ailelere, hak sahiplerine ödemeleri yapılmadı.

  Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak?

Yapılan açıklamalara göre 15 Şubat tarihi itibariyle hak sahiplerine 10 bin TL’lik yardımlar yapılmaya başlandı. Hane başı destek ödemesi olarak yapılan ödemelerde farklı aşamalar bulunuyor. Çalışmalar sahada ve resmiyette AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Bu nedenle binalardaki çalışmalar tamamlandıkça ev sahiplerine ödemeleri aktarılıyor. Henüz ödeme almayan hak sahipleri için evlerindeki sürecin tamamlanması gerekiyor.

 

Hane başı destek ödemesi hangi bankaya yatıyor?

Hane başı destek ödemesi Ziraat Bankası aracılığı ile ödeniyor. Bankada hesabı bulunan kişiler için hesaplara ödeme yapılırken hesabı olmayanlar için farklı bir prosedür takip ediliyor. Bu kişilerin TC kimlik numaraları ile ödeme yapılıyor. Bu nedenle kişilerin banka şubelerine giderek TC kimlik numarası üzerinden Hane başı destek ödemesinin yatıp yatmadığını sorgulaması gerekiyor.

 

 

10 bin TL Hane başı destek ödemesi nasıl sorgulanır?

İlgili ödemenin yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyenler için e-devlet üzerinden de işlem yapılabilmektedir. Başvuru şartı olmadan yapılan bu yardımlarda aşağıdaki adımlar takip edebilmelidir.

 

E-Devlet girişi yapın. Hane başı destek ödemesi sorgulama hizmetine erişin. Sorgulama sonucunda ekrandaki bilgileri kontrol edin. TIKLAYIN: Hane Başı Destek Ödeme Sonucu Sorgulama ekranı
Bu Kategorideki Diğer Haberler