BAŞKAN BAYIK'TAN HİLVANLILARA TOKİ MÜJDESİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projisi kapsamında Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ilçeye ilk etapta 100, ikinci etapta 224 konutluk projeyi Hilvan'a kazandırdı

10 Ekim 2022 Pazartesi 22:13

TOKİ öncülüğünde yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ev başvurularının ardından arsa başvuruları da 10 Ekim 2022 tarihi itibarıyla başlıyor. İlk evim projesi arsa satışlarını heyecanla bekleyen vatandaşlar için Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'tan geldi. Başkan Bayık Hilvanlılara müjdemiz olsun Girişimlerimiz sonucu TOKİ'den 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesiyle Hilvan'a toplam ilk etapta 100, ikinci etapta 224 konutluk proje kazandırdık" dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık projenin gerçekleşmesinde Emeği geçen herkese teşekkür ederek projenin Hilvan'a ve Hilvanlılara hayırlı ve uğurlu olsını diledi.

TOKİ 1 MİLYON ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. Vatandaşı olmak.

18 yaşını doldurmuş olmak.

O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek.

Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Aylık Gelir Durumu 16 binin altında olması.

TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları başlıyor! İşte merak edilenler - 19

Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şart.

775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

TOKİ 1 MİLYON ARSA BAŞVURU FİYATI VE ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması yatırılacak. (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecek.)

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek. Toplu Konut İdaresini (TOKİ) izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşmiş olacak.

Bu Kategorideki Diğer Haberler