HİLVAN'DA HASAR ÇOK BÜYÜK

Geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağış ve dolu sonucunda Hilvan'da bulunan ekili arazilerde ve fıstık ağaçlarında büyük hasar meydana geldi

18 Mayıs 2022 Çarşamba 06:51

Geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağış ve fırtına sonrası Hilvan'da bulunan bir çok kırsal Mahallelerde ekilen ekinlere ve fıstık ağaci hasar gördü.

Yağan yağmur ve dolu sonrası günün aydınlanması ile birlikte ekin ekilen tarlalarda ve fıstık bahçelerinde oluşan hasarın büyüklüğü göz önüne çıkmaya başladı.

Yaşanan bu afet sonrası Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan Başkanlığında kurulan Hasar tespiti komisyonu Ziraat odası başkanı Hikmet ipar, Tarım ilçe Müdürü Salih Karataş ve Komisyon üyeleri ile birlikte hasar gören etkili tarlalarda ve fıstık bahçelerinde Hasar tespitlerine devam ediyor.

Fırtınanın son bulması ve güneşin etkisi ile yağan sağanak yağış ve dolu sonrası yaşanan afet boyutunun ne kadar büyük olduğunu komisyon tarafından çok iyi gözlemlendi.

Hasar tespit komisyonu tarafından yapılan analiz ve kontroller sonucunda yağan Dolu ve sağanak yağıştan zarar gören Pamuk ekim alanlarında hasar oranı %100. Olduğu gözlendi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler