SİVEREK’TE SOKAKLAR TARİHİ DOKUYA UYGUN HALE GETİRİLİYOR

Siverek Belediyesi, daha önce sit alanı olarak ilan edilen bölgelerde tarihin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla sokak sağlıklaştırma çalışmasına başlandı.

11 Mayıs 2022 Çarşamba 10:38

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, tarihin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesi kapsamında Hasan Çelebi Mahallesi’nde Arnavut taşı döşemesine başlandı. Tarihi yapının korunacağı projenin aynı mahallede 17, 40, 35 ve 37. sokaklarda yapılacağı belirtildi. Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın projeye önem verdiğini dile getiren mimar Hilal Çetin, çalışmalara başlandığını söyledi.

Ekiplerin sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında tarihi dokuya uygun taş döşemesine başladığını aktaran Çetin, “İlerleyen zamanlarda dış cephelerde önemli iyileştirmeler yapacağız. Mevcut durumdaki sıva benzeri olanları söküp yerine yeni derzler yapılacak. Tarihi dokuya uymayan elemanların sökümü yapılarak tek tip ahşap kapı ve pencere olacak şekilde tasarlanacak. Var olan ferforjeler temizlenerek düzeltilecek, olmayanlar ise tamamlanacak.” dedi.

Çetin, projenin amacının tarihi korumak ve gelecek nesillere bir miras olarak aktarmak olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür eden mahalle sakinleri, tarihi korumanın önemli olduğunu söyledi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler