BAŞKAN ÇULCU'DAN PSİKOLOGLAR GÜNÜ MESAJI

Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanı Mehmet ali Çulcu psikologlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

10 Mayıs 2022 Salı 07:26

Yeniden Refah Partisi Siverek ilçe Başkanı psikolog Mehmet Ali Çulcu meslektaşları olan psikoloklar günü nedeniyle yayınladığı mesajında "Bugün 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü. Her alanda olduğu gibi sağlık ve sosyal hizmetler alanında sürdürülen neoliberal politikalar nedeniyle psikoloji bilimi ve psikolog olarak çalışanlar ciddi saldırı altındadır.

Psikologlar ücret adaletsizliğinin arttığı koşullarda, güvencesizliğin artarak devam ettiği bir ortamda çalıştırılmakta, mesleki görevleri belirsizleştirilmekte, meslekleri ile ilgili olmayan işlerde dahi çalıştırılmaktadırlar.

Yıllardır meslek yasasının çıkartılması ve meslek tanımlarının yapılmasını talep eden psikologlar için bu talebin karşılanması bir yana, psikologluk mesleğini yok sayan ve görmezden gelen düzenlemeler yapılmıştır. Psikolojinin tüm alt alanlarını kapsayacak, tüm öğrenci ve meslektaşımıza eşit ve adil haklar tanıyan bir meslek yasasının çıkarılması öncelikli talebimizdir.

Yeniden Refah Partisi Olarak hizmeti hak olmaktan çıkaran, çalışanların iş güvencesini yok eden politikalara karşı bütünlüklü bir örgütlenme ve mücadele çabamız devam edecektir.Çalışma ve özlük hakları için mücadele eden tüm psikologların Dünya Psikologlar Günü kutlu olsun.

Bu Kategorideki Diğer Haberler