AYHAN; AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞININ " ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK"

Akçakale belediyesinin bir önceki belediye başkanı Abdülhakim Ayhan sosyal medya hesabında yaptığı yazlı açıklamayla mevcut Akçakale belediye yönetimin Yaptıkları açıklama aslında nasıl bir akıl tutulması yaşadıklarının itirafı niteliğinde olduğunu söyledi.

18 Şubat 2022 Cuma 13:43

Akçakale belediyesinin bir önceki belediye başkanı Abdülhakim Ayhan sosyal medya hesabında yaptığı yazlı açıklamayla mevcut Akçakale belediye yönetimin Yaptıkları açıklamaya cevap verdi. 

Ayhan yaptığı açıklama şu şekilde.

Değerli Hemşehrilerim!

Akçakale belediye başkanlığı, belediyeden alacaklıların paralarını tahsil edebilmeleri için belediyeye ait kamu binalarını satarak ödeyeceklerini duyuran bir açıklama yapmış. Atalarımızın " özrü kabahatinden büyük" diye bir sözü vardır. Yaptıkları açıklama aslında nasıl bir akıl tutulması yaşadıklarının itirafı niteliğindedir. Bizde halkımızın anlayacağı şekilde durumu anlatalım.

1- Öncelikle devlette devamlılık esastır. Önceki,sonraki ayrımı yapılamaz. Ecevit Hükümetinden Hükümeti devralan Reis Recep Tayyip Erdoğan: "Ben Ecevit Hükümetinin borçlarını ödemiyorum." dedi mi?

2- Ben Ak Parti Akçakale Belediye Başkanı olarak belediyenin bütün kamusal vekaletini size devrettim. Siz belediyenin bütün sorumluluğunu devralmak üzere seçime gittiniz. "Ben bu borçları ödemem" diyerek olmayan başkanlığınıza gölge düşürdünüz. (Tabi eş başkanlara belediyeyi bıraktığınız için bu normal bir durumdur.)

3- Açıklamanızda Akçakaleli vatandaşlarımızın aklıyla alay eder gibi; "faturası olamayan alacaklılar" diye ciddiyetten uzak bir açıklama yapmışsınız. Faturası olmayan alacaklılar nasıl olurda mahkemeyi kazanıp, icra yoluyla belediyeden tahsilata gider. Bu açıklama öncelikle adalete saygısızlıktır.

4- 10 yıllık belediye başkanlığımız boyunca yaptığımız devasa binalar ve hizmetler,dışarıdan hiçbir mali destek almadan yapmamıza rağmen belediyenin sadece 22 milyon borcu vardır. (Bunuda belediye olarak taksitlendirip çok rahat ödeyebilirdiniz. Ancak kasıtlı ödemediniz.)Peki sadece sizin belediye bütçenizden elle tutulur bir projeniz varsa gösterinde inanalım.

5-Buradan Önceki dönem borcunu sizlere açıkça söyledim ve daha önce kendi sosyal medya hesabımda bırakılan borcu beyan ettim.Eğer sözünün eri bir yönetim iseniz çıkın 3 yılda yaptığınız borcu açıklayın bu halka ve benim dönemime ait yaptığınız basit siyasetten de vazgeçin..

Degerli Akçakaleli hemşehrilerim!
Mevcut belediye başkanı kendini çok uyanık zannediyor. Belediyeye gelen sizin paralarınızı doğrudan temin adı altında nereye harcandığını kimse bilmiyor. Belediyeye gelen paralar her ay sabit giderler çıkarılsa yaklaşık 70 trilyon para ortada yok. Vatandaşlarımız adına soruyorum.
-Şu ana kadar bu ilçeye harcanması gereken bu paralar nerde?
Elbet birgün hesap sorulur.
Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Bu Kategorideki Diğer Haberler