ŞANLIURFA MİLLİ EĞİTİMİNDE 28 ŞUBAT MI? HORTLADI

Şanlıurfa’lı hayırsever tarafından imam hatip okulu olması şartıyla vakfedilen Prof. Dr. Necmeddin Erbakan erkek İmam Hatip Ortaokulu yıllardır böyle devam etmesine rağmen, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli bahanelerle üretilerekten yarı İmam Hatip yarı karma okul olaraktan eğitme başladı.

29 Kasım 2021 Pazartesi 11:39

Başka bir okul yılkılma kararı çıkmasından dolayı, o okuldaki öğrencilerin aynı emsaldaki diğer okullara değilde Hafızlık proje sınıfların olduğu okulla verilmesi nedeniyle, Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararına, Öğrenci velileri tepki göstererek, öğrencilerini okula göndermedi ve gerekirse çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Velilerden Halil A. Hafızlık projesi kapsamında çocuklarını yaz tatilinde kurslara gönderek, çeşitli sınav ve mulakatların ardında hafız sınıfını kazanıp gece yarılarına kadar derslerine odaklanan kur-an bülbülerine tahmül edilmediği ve gelecek senin Hafızlık projesini baltalamak için alınmış bir karardır. Bu karardan dönmemeleri halinde her türlü cezaya razı olduklarını ama çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Halil A. bu olaylardan sonra acaba Şanlıurfa’da 28 Şubat mı hortladı? diye düşünmemek elde değil. Gerçi 28 Şubattada böyle bir olay yaşanmadı, 2 yıllık pandemi döneminde verilen arada neden böyle bir karar yoktu da, bugün bu tür kararlar alındı. Burdan başta Sayın Cumhurbaşkan'ına MEB Vali Abdullah Erin ve sesimizi duymayan vekilerine, siyasilerine kısacası tüm halkımıza sesleniyoruz, lütfen bu olaya duyarsız kalmayın, bizler onlar veya bunlar diye bir olayın peşinde değiliz, bizler bu projenin baltanlanmasından dolayı rahatsız’’ dedi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler