Kanser Hastalarına Müjde

Kanser hastaların tedavileri için ödenen tedavi ücretlerini artı ödemiyecekler

Kanser Hastalarına Müjde

Kanser hastaların her türlü tedavileri cerrahi müdahale dahil olmak üzere özel ve kamu hastanelerde tedavi süresince hiç bir ödeme veya ek ödeme yapmayacaklar. Bu tür hastaların tüm giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı  Dr. Ahmet Demircan açıklamasında Kanser hastaların bu güne kadar özel hastanelerde tedavi gören hastaların ödemiş oldukları fiyat farkını artık ödemeyecek.  Bakan Demircan bu tedavilere cerrahi müdahale olmak üzere her ne ad altında olursa olsun ödeme yapılmayacak tüm ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek kamu hastanelerinde zaten hiç bir ücret alınmıyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasında yaptığımız düzenleme ile kanser hastalarının kanser tedavisi tamamen ücretsiz. 

Kanser hastalığının tedavisi,  Cerrahi müdahale ve ilacın ilacına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı. Konuyla ilgili düzenleme bugün ki Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



5 Temmuz 2018 Per�embe 18:59

http://www.urfa63haber.com/haber/kanser-hastalarina-mujde-9727.html