VALİ ERİN, FISTIK VE İSOT FABRİKASI MÜJDESİ VERDİ

Tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi alanlarında büyük yatırımların yapıldığı Şanlıurfa’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Türkiye’nin en büyük tesisleri için temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi.

VALİ ERİN, FISTIK VE İSOT FABRİKASI MÜJDESİ VERDİ

Açılış ve temel atma töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın bölgesinde ve Türkiye’de stratejik öneme sahip bir coğrafyada yer aldığını ifade ederek, “Türkiye, Şanlıurfa’nın farkında. Cumhurbaşkanımız, Şanlıurfa’nın kritik öneminin farkında. Hükümetlerimiz, bakanlarımız, bürokratlarımız ve herkes Şanlıurfa’nın sahip olduğu yer altı, yer üstü zenginlikleri, büyük tarım potansiyeli, dünyanın sayılı birkaç şehriyle kıyas kabul eden zengin tarihi ve turistik varlığıyla ne kadar değer taşıdığını biliyor” dedi. 

FISTIK VE İSOT FABRİKASI MÜJDESİ

Konuşmasında, Şanlıurfa’da heyecan yaratacak iki yatırım müjdesini de veren Vali Erin, Gıda OSB içerisinde fıstık ve isot fabrikası kurmak için de çalışmalara başlandığın belirterek, “Tarım Bakanlığımızın kaynaklarıyla Gıda OSB içerisinde bir fıstık işleme ve paketleme tesisinin temelini bir kamu yatırımı olarak atacağız. Bunun hemen yanında Şanlıurfa’nın tarımsal değerlerinden olan isotun işlenmesi, markalaştırılması, paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik bir tesisimiz de Tarım Bakanlığı kaynaklarıyla Şanlıurfa’ya kazandırılmış olacak. Tüm bunlar için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetlerimize, çok değerli bakanımıza, daha önceki bakanlarımıza, yerel yöneticilerimize, siyasetçilerimize, bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.



14 Haziran 2018 Per�embe 09:14

http://www.urfa63haber.com/haber/vali-erin-fistik-ve-isot-fabrikasi-mujdesi-verdi-9575.html