SURUÇ'TA ISTIKLAL MARSININ KABULU TÖRENLE KUTLANDI

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi

SURUÇ'TA ISTIKLAL MARSININ KABULU TÖRENLE KUTLANDI

Suruç öğretmen evi toplantı salonunda düzenlenen anma programına Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Tarık Açıkgöz Ilce Jandarma Komutanı,Tabur komutani ,ilce Milli Eğitim Müdürü Cihan Bircan Kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılarak 97 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşının kabulünün anma programinda öğrenciler tarafından Oratoryo gösterimi ve şiirler okundu.

Yoğun ilginin gösterildiği anma etkinliğinde Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Tarık Açıkgöz Mehmet Akif içinde yetiştiği bu büyük milletin bir evladı olarak değerlerine sahip olarak ve bu değerlerin sonsuza kadar yaşaması noktasında çırpınışının, direnişinin tükenmeyen gayretinin azminin bir sembolüydü. Hayatının her döneminde, maddi varlıklara değer vermeyen, inandığı değerler uğruna her şeyi feda eden yüksek bir ahlakın temsilcisiydi " diyen Açık göz bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Allah bir daha bu Millete İstiklal Marşı yazdırtmasın” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Programın sonunda ise, Suruç ilçesi genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Suruç Kaymakamı ve Belediye Baskan Vekili Tarik Açıkgöz programda emeği geçenlere teşekkür etti.



12 Mart 2018 Pazartesi 21:37

http://www.urfa63haber.com/haber/suructa-istiklal-marsinin-kabulu-torenle-kutlandi-9001.html