Şahin, 30 Mart 2014 tarihinden yerel seçimlerin ardından 3 yıl 8 ay geçti. Aradan geçen bunca zaman zarfında bina ihtiyacı olan il ve ilçe belediyeleri hizmet binalarını tamamlamış değiller dedi.
Belediyelerin bu yönde çalışmalarının olduğunu, ancak çalışmaların bugüne kadar uzaması ve halen temellerinin atılmayışının sıkıntılara yol açtığına değinen Şahin, 2 milyona yaklaşan kendi nüfusu ve 500 binin üzerinde Suriyeliye ev sahipliği yapan Şanlıurfa da İl ve ilçe belediyelerinin ek hizmet binalarının ayrı yerlerde olmasından dolayı kopuklukların yaşandığını, vatandaşlara hem zaman kaybı hem de maliyet oluşturduğunu dile getirdi.
Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına, bütün birimlerin bir arada olacağı teknik ve idari birimlerin tek çatı altında birleştirileceği ve engelli vatandaşların engelsiz şekilde işlemlerinin yapabileceği belediye hizmet binalarına ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü;
Belediyelere ait hizmet binalarına ihtiyacımız her ne kadar acil ise bu binaların yapımında dikkat edilecek konularda bir o kadar önemli. Kentleşme ve yapılaşma dur durak bilmeden devam ediyor.
Buna paralel, yapılaşma doğal çevrenin sınırlarını zorlarken, nitelikli ve sürdürülebilir yapılar inşa etmeye çalışmak gerekli. Doğa dostu binalara, İstanbul Küçükçekmece belediyesinin hizmet binası örnek olarak gösteriliyor, ihtiyacımız olan hizmet binalarının bu projelerdeki gibi başarı getirecek binalardan olması. Belediye başkanlarımızdan, hizmet binalarının biran önce temellerini atmalarını 2019 yerel seçimlerinden öncede tamamlanmasını bekliyoruz. Bu projeler Belediye başkanlarının 2014-2019 dönemine ait kalıcı eserleri olacaktır.