Ortopedi Kliniğinde Başarılı Kemik Nakili

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi( Eyyubi’ye) Ortopedi ve Travmatoloji doktorları hastalara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Ortopedi Kliniğinde Başarılı Kemik Nakili

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesi ortopedi ve Travmatoloji kliniği, il dışına gitmeye gerek kalmadan ilimizde özellikli operasyonlar yapmaya devam ediyor.

Hastanemizin ortopedi ve Travmatoloji kliniği ortopedik onkoloji ameliyatları, açık kapalı spor cerrahisi, protez ameliyatları, travma ve el cerrahisi ile yapılan başarılı ameliyatlar ile tüm Şanlıurfa halkının hizmetindedir.

Geçtiğimiz hafta başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Leğen kemiğinden hastanın el kemiklerine nakil yapılması Tıp dünyasında takdir topladı. Yine 4 yaşındaki doğuştan yürüyemeyen bir çocuğa başarılı bir operasyonla femoral kısaltma ve pemberton osteotomisi yapılarak hastanın yürümesiyle başarıya imza atıldı.

Kliniğimizde Engelli çocuklarda botoks tedavisi uygulanmaktadır.

Engelli çocuklarda botoks tedavisi ile güzel sonuçlar alınıyor.

Serebral palsi kaslarda spastisiteye neden olarak eklemlerde hareket kısıtlılığına ve yürüyememeye neden olabilmektedir.

Botoks uygulamaları ile erken yaşta başlatılan tedavi başarılı sonuçlar vermektedir. Kliniğimizde serebral palsiyle ilgili tüm botoks ve cerrahi uygulamalar yapılmaktadır

Hastanemiz ortopedi kliniğinde yapılan bazı ameliyatlar;

*DOĞUŞTAN KALÇA ÇIKIĞI

*DİZ PROTEZİ

*KALÇA PROTEZİ

*ERİŞKİN KIRIKLARI

*ÇOCUK KIRIKLARI

*OMUZ HASTALIKLARI

*EL VE EL BİLEĞİ HASTALIKLARI

*MİKROCERRAHİ

*OMURGA HASTALIKLARI

*KALÇA HASTALIKLARI

*SPOR YARALANMALARI VE ARTROSKOPİ

*KISALIK VE DEFORMİTE CERRAHİSİ

*AYAK VE AYAK BİLEĞİ HASTALIKLARI

*KAS İSKELET SİSTEMİ TÜMÖRLERİ

 

 

 

Hastanemizin ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Davut Dumanlıdağ Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde başarılı bir şekilde yapılan Gelişimsel kalça çıkığı ameliyatları ile iliği bilgilendirme yaptı.

Gelişimsel Kalça Çıkığı; Özellikle kız çocuklarda doğuştan görülen, erken dönemde tedavi edilmediği takdirde ciddi sakatlıklara yol açan bir hastalıktır. Hiçbir kırık-çıkık veya kas-sinir hastalığı olmaksızın, kalça eklemini oluşturan uyluk kemiğinin başı ile leğen kemiğinin arasındaki uyumun bozulması sonucu ortaya çıkan bu hastalık, erken dönemde teşhis edildiğinde modern tıp sayesinde başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Kalça Çıkığı Anne Karnında Oluşabilir

Gelişimsel kalça çıkığı riski kız çocuklarında daha fazladır. Bebeğin anne karnındaki gelişimi sırasında ortaya çıkan kalça çıkığının bir diğer nedeni ise genetik faktörlerdir. Ailesinde kalça çıkığı olan çocukların kalça çıkığı olma ihtimali de artmaktadır.

Ayrıca doğuma bağlı olarak beynin oksijensiz kalması (beyin felci) veya sırt omurgasının oluşmasında yaşanan bazı aksaklıklar gibi nörolojik sebeplerin yanı sıra; boyun eğriliği (tortikolis) ve ayak eğrilikleri (PEV) de kalça çıkığı riskini tetikleyen faktörler arasındadır.

Bebek doğduğu zaman yapılan kundaklama da, bebekte kalça çıkığı olmasına neden olabilir. Doğumdan Sonraki İlk 6 Ay Tanı İçin Çok Önemli

Kalça çıkığının tespitinde ve tanısında anne gözlemi büyük önem taşımaktadır. Her anne bebeğinin doktorudur anne nin gözlemleri üzerinden bebeğin tetkik ve tedavisi başlatılmaktadır.0-6 ay arası dönemde yapılan kalça taraması ve uygulanan fizik muayene tanı için gereklidir. Bu muayene sırasında, uzman doktorlar tarafından yapılan bazı özel testler yapılmakta ve kalça ekleminde bir bozukluk olup olmadığı tespit edilmektedir. Ayrıca ultrason doğru teşhis koymak için son derece etkili bir yöntemdir. 6 ayını doldurmuş bebeklerde teşhiste röntgen kullanılmaktadır. Erken dönemde teşhis koyulamamışsa, çocuk büyüdüğünde, yürürken görülen aksamalar (topallamalar), kalça çıkığının en somut göstergesidir. Erken Teşhiste Ameliyatsız Tedavi Edilebiliyor

Gelişimsel kalça çıkığının erken dönemde teşhis edilmesi tedavinin başarısı açısından oldukça etkilidir. Doğumdan sonraki ilk 6 ayda tespit edilen kalça çıkığı vakalarında ameliyatsız tedavi mümkündür. Bu dönemde bandaj (Pavlik bandajı) ve aparatlar yardımıyla, kalça kemiğinin belli bir pozisyonda durması sağlanmaktadır dedi.

 



20 Haziran 2017 Sal� 13:26

http://www.urfa63haber.com/haber/ortopedi-kliniginde-basarili-kemik-nakili--7080.html