Kabus Geri Döndü

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Ilıcalı, geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin tekrar geri döndüğünü ifade etti.

Kabus Geri Döndü

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, sistemin kaldırılması çoğu sürücüler tarafından suiistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin tekrar geri döndüğünü, uygulamanın, sistemini yeni usul ve esaslara göre yenileyen ilerin başında gelen İstanbul ve Konya'da gelecek hafta faaliyete geçeceğini açıkladı.

Ilıcalı, TEDES'in kaldırılmasının çözüm oluşturmadığından dolayı ilgili tarafların bir araya gelerek belirtilen usul ve esasların belirlenmesi ile yeni mevzuat oluşturulduğunu belirti.

Oluşturulan yeni mevzuatın tüm belediyelere ulaştırıldığını, belediyeler tarafından oluşturulan yeni mevzuat çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılması sonucunda sistemin açılacağını ve Belediyeler tarafından TEDES'te kesilen cezaların yüzde 70'inin Hazine'ye yüzde 30'unun ise belediyelere gideceğini belirti.

Ilıcalı, açıklamasına şöyle devam etti:
"Yeni usul ve şartlara göre düzenleme yapanlar sistemi tekrar uygulamaya alabilecek. Bunun esas amacı can kaybını azaltmak. İnsanlarımız trafikte hayatlarını kaybetmesin. Bunun içine ticareti koyduğun zamanda işte bu kadar önemli sistemleri durdurup tekrar yeni düzenlemeler yapmak durumunda kalıyoruz. Yeni düzenlemelerle beraber TEDES tekrar devreye girecek. Bizim bunu elle, trafik polisi ile yapmamız mümkün değil" dedi.



28 May�s 2017 Pazar 15:28

http://www.urfa63haber.com/haber/kabus-geri-dondu-6843.html