8.Uluslararası Arapça Yarışmaları Hilvan'da Yapıldı

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde, 8.Uluslararası Arapça Yarışmalarının elemeleri yapıldı. Arapça şiir, şarkı ve metin canlandırma dallarında dereceye girenler Türkiye elemelerine katılacak.

8.Uluslararası Arapça Yarışmaları Hilvan'da Yapıldı

Bu yıl 8.'si yapılan Uluslararası Arapça Yaraşmalarının Hilvan'da elemelerine, Hilvan, Siverek, Bozova, Karaköprü ve Halfeti İlçelerinden gelen 35 İmam Hatip Okulu katıldı. Öğrenciler, Arapça olarak okunan şiir, şarkı ve metin canlandırma kategorilerinde dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Hilvan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen elemeler öncesi İmam Hatipli öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Dış güçlerin etkisi altındaki iktidarlar döneminde İmam Hatiplilerin önü kesilerek üniversitelere giriş koşulları zorlaştırıldı. Bugün ise Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olabilecek İmam Hatiplilerimiz ve İslam karşıtı olan ABD ve Avrupa Ülkeleri'ne kafa tutup dünya beşten büyüktür diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Geleceğin Türkiye'si için daha çok çalışmamız lazım" dedi.

Düzenlenen yarışma sonucunda dereceye girip Türkiye elemelerine girmeye hak kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.



31 Mart 2017 Cuma 16:20

http://www.urfa63haber.com/haber/8uluslararasi-arapca-yarismalari-hilvanda-yapildi-6124.html