Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin girişimleri sonucunda, Şanlıurfa'nın gerek mimari yapısı gerekse uzay mimarisinin harmanlanmasından oluşacak bilim merkezine ait protokol TÜBİTAK yetkilileri ile imzalandı.
Şanlıurfa'yı bilim, teknoloji, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda ileriye taşıyacak Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin protokolünü imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "TÜBİTAK ortaklığıyla ilimizde bir bilim merkezi kurulması kararlaştırılmıştır. Kurulacak olan merkezde çeşitli bilim sergilerinden planetaryuma, robotik, botanik, fizik, kimya ve matematik atölyelerinden çeşitli simülatörlere kadar birçok ileri teknoloji tefrişat bulunacaktır" dedi.
BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURMALIYIZ"
Nüfusu 2 milyona yaklaşan Şanlıurfa'da her yıl 50 binin üzerinde çocuğun ilk kez okula başladığını ve ilk ve orta öğretimde 600 binin üzerinde öğrencinin bulunduğu il genelindeki bu oranın birçok il nüfusundan daha fazla olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Biz bu adımları atarak çocuklarımızın geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurmalıyız" dedi.
Merkezde öğrencilerin gerek hafta içi gerek aileleriyle hafta sonu dolu dolu vakit geçirmelerini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Merkezimiz; gençlerimizin sayısal bilimler yönünden kendilerini donatabilecekleri ve Müslüman bilim adamlarının çalışmalarını da görerek medeniyetimiz için bilimin ne kadar önemli olduğunu kavrayabilecekleri bir merkez olacaktır.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, kararlaştırılmış bir yerde kurulacak Şanlıurfa Bilim Merkezi; şehrimiz için çok önemli bir kamu ve gelecek yatırımı olacaktır. Binanın faaliyete geçmesinin ardından, TÜBİTAKın aktif desteğiyle düzenli olarak öğrencileri, Şanlıurfa halkını ve araştırmacıları konuk etmesini planladığımız Şanlıurfa Bilim Merkezi ile şehrimizde kayda değer ölçüde bilime ve eğitime yönelim hedeflenmektedir. Bu beklentiler çerçevesinde; ilimizde toplumsal gelişmişlik düzeyi, kalabalık genç nüfusumuzla, asimetrik oranlarda artacak ve toplumsal evinim süreci başlayacaktır. Böylelikle, eğitimde Şanlıurfa bölgesel geri kalmışlığın aşılması noktasında, genç nüfusunun özellikle sayısal bilimlere yönelmesiyle, mihenk taşı olacaktır" şeklinde konuştu.