İYİLİKTE SİZİNDE HİSSENİZ OLSUN

Dünyan'nın üvey evladı konumunda olan Afrika'yı İYİLİK derneğinin bir birinden güzel çalışmaları. Bu iyiliğe bizde nasıl ortak olabiliriz diyenlere Bekir ENGÜL'den güzel cevap...

İYİLİKTE SİZİNDE HİSSENİZ OLSUN

Afrika varlık içinde yokluk çeken, adı gibi bahtı kara kıta… Siyasi ve ekonomik nedenlerle sürekli varlık içinde yokluk çeken, muhtaç durumdaki Afrikalı kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey var. Desteklerinizle bu kardeşlerimizin yüzlerini güldürebiliriz, onların geleceğine umut olabiliriz.

Dünyanın Kara incisi Afrika’da güzel çalışmalarda bulunan İyilik derneğinin çalışmaları konusunda, derneğin Şanlıurfa gönüllülerinden olan sayın Bekir ENGÜL’den çalışmalar hakkında bilgi alacağız.

Sayın ENGÜL İyilik derneği Afrika’da ne gibi çalışmaları var?

ENGÜL; Afrika'daki çalışmalarımız kapsamında ekibimiz ilk olarak binlerce kişiye sıcak yemek ve Kur'an-ı Kerim dağıtımlarını tamamladı. Gönüllülerimiz ayrıca nafile (adak, akika ve şükür) kurbanlarını kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Süt keçisi kampanyası ''BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK'' ve kalıcı geçim kaynağı sağlamak adına bizim için oldukça önemli bir projedir.

Peki Süt keçisi projesi nedir?

ENGÜL; Süt Keçisi kampanyasıyla, bir aileye 3 süt keçisi hediye ederek, onlara yaşamlarını sürdürmek için kalıcı gelir kaynağı sağlamak ve onlara, kendi geçimlerini sağlamaları noktasında katkıda bulunmak amacındayız.

Yapacağınız süt keçisi bağışları sayesinde Afrikalı aileler, geleceğe güvenle bakacaklar. Kendilerine olan inançları ve güvenleri artacak.

Bu proje katkıda bulunmak isteyenler ne yapmalı?

ENGÜL; Bir ailenin geçimine katkı sağlamak ve orta vadede hayvancılık yapabilmesi için planladığımız 3 adet süt keçisi bedeli 3.750'TL’dir. Yani her bir keçinin maliyeti 1.250 TL’dir. Dilerseniz bir tane dilerseniz üç tane ya da dilediğiniz kadar adet süt keçisi bağışı yapabilirsiniz. Süt keçileri özellikle yetim, dul ve fakirliği bariz bir şekilde ortada olan, aileleri içerisinden tespitleri özenle ve yerinde yapılarak belirlenmektedir. Hediye edilen keçiler Veteriner hekimler tarafından kontrolleri yapılır ve bizzat tarafımızca teslim edildikten sonra kayıt altına alınmakta ve Afrikalı partner kuruluş ve yetkililerce uzun süreli takip edilmektedir.

Başka çalışmalarınız var mı?

ENGÜL; Tabi ki var! Afrika’da su kuyularına da çok ihtiyaç var bu konuda da gönüllü arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Kuyu hissesi de 1000 tl olup dileyen imkânları dâhilinde dilediği kadar hisse alabilir bu konuda isterseniz İyilik derneğine isterseniz benimle de irtibata geçebilirsiniz.

İyilik Derneği olarak Su kuyularını ve Süt Keçisi Proje kapsamında binlerce sağmal keçiyi ihtiyaç sahibi ailelere Allah’ın yardımı ve sizin desteğiyle ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz inşallah.

Buradan sizin aracılığıyla da Tüm halkımıza sesleniyorum gelin İYİLİKTE SİZİNDE HİSSENİZ OLSUN diyorum…

 

Allah’ın izniyle bende iyilik derneğini temsilen Ağustos ayında süt keçisi ve su kuyusu çalışmalarına refakat edecektir.

 irtibat için +90 (546) 549 11 23 ve 0 (544) 662 66 90
İyilikderneği.org.tr

  



10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:26

http://www.urfa63haber.com/haber/iyilikte-sizinde-hisseniz-olsun-16414.html