HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE SINAV YÖNETMENLİĞİ DEĞİŞTİ

Harran üniversitesi rektörlüğü tarafından düzenlenen sınav yönetmeliği Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE SINAV YÖNETMENLİĞİ DEĞİŞTİ

Harran üniversitesi rektörlüğü tarafından düzenlenen sınav yönetmeliği Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Rektörlüğü tarafından sınav yönetmeliğinin 7 maddesi şu şekilde değiştirildi.

MADDE 1- 5/9/2019 tarihli ve 30879 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve hazırlık sınıfında eğitim-öğretim dönemlerinin süreleri, sınav işlemleri ve akademik takvim, ilgili birim kurulunun önerisi üzerine Senato tarafından düzenlenir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinde eğitim-öğretim ve sınavlarla ilgili esaslar, ilgili birim kurulunun önerisi üzerine Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(9) Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinde harfli notlar, başarı notu, değerlendirme, not aralıkları ve öğrenci başarısıyla ilgili diğer hususlar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Harran Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

 



4 Ocak 2023 �ar�amba 07:42

http://www.urfa63haber.com/haber/harran-universitesinde-sinav-yonetmenligi-degisti--15875.html