VALİ AYHAN’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programıyla ilgili Valilik Konferans Salonunda basın toplantısı düzenledi.

VALİ AYHAN’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ

Vali Ayhan; basın açıklamasına 15 Temmuz hain darbe girişimini önlemek için canını hiçe sayan şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek başladı. Birlik ve beraberlik mesajlarını yineleyen Vali Ayhan konuşmasında, “Bu sene, 15 Temmuz hain darbe girişiminin destansı bir şekilde önlenmesinin altıncı yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. 6 yıl önce, 15 Temmuz’da Türk tarihinin en karanlık zamanlarından birini yaşadık.

Milletin azim ve kararlılığıyla milli iradeye sahip çıkmak adına Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla herkes sokağa çıktı. O zamanları hep beraber yaşadık. Dolayısıyla bu milletle ne kadar gurur duysak azdır. Aynı azim ve kararlılıkla FETÖ terör örgütü gibi karanlık odaklara ders vermek adına yine o heyecanı ve o geceki duruşu güzel bir şekilde aktarmamız lazım” dedi.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Asıl olan milli birlik ve beraberlik anlayışını arttırmaktır” sözleriyle basın açıklamasını sürdüren Vali Ayhan, “15 Temmuz günü mevlit programları, şehitlik ziyaretleri, milli birlik ve beraberlik yürüyüşleri ile akşam da çeşitli etkinliklerimiz olacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Darbe girişimine kalkışanların hain emellerini milletimize bir kez daha izah etmemiz lazım. Bir daha böyle acı hatıralar yaşamamak adına bunları çocuklarımıza, gençlerimize ve milletimize en iyi şekilde anlatmamız lazım. 15 Temmuz Cuma günü tüm vatandaşlarımızı meydanlara bekliyoruz. Gece yine biz burada olacağız. 15 Temmuz’da yaşanan direnişi, milletimizin kudretini ve azmini tekrar yaşamak, hissetmek istiyoruz.


Unutmayacağız, unutturmayacağız. FETÖ terör örgütü gibi kirli, karanlık odaklara karşı birlik ve beraberliğimizi göstereceğiz. O gece hayatını kaybederek şehadet mertebesine ulaşan 251 kardeşimiz ve 2 binden fazla gazimiz var. O şehitlerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyorum, mekânlarının cennet olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Gazilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.
Vali Ayhan’ın ardından tüm vatandaşlara davet çağırısında bulunan milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, 15 Temmuz kutlamalarının Şanlı şehre yakışır bir şekilde yoğun ve dolu dolu etkinliklerle vatandaşları buluşturacağını söyledi.
Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Bağış, Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve STK temsilcileri katıldı. Basın toplantısı gazetecilerin soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.



15 Temmuz 2022 Cuma 11:47

http://www.urfa63haber.com/haber/vali-ayhandan-15-temmuz-daveti-15413.html