Araç sahipleri dikkat! Benzine 95 kuruş indirim geldi

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen zamların ardından akaryakıta bu kez indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 95 kuruş düştü.

Araç sahipleri dikkat! Benzine 95 kuruş indirim geldi     Son dönemde üst üste gelen zamların ardından 28 liranın üzerine çıkan benzine bu kez indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 95 kuruş düştü. Fiyat değişikliğinin ardından benzinin litresi İstanbul'da 27.51'den, Ankara ve İzmir'de ise 27.63'ten satılacak. Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen zamların ardından akaryakıta bu kez indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 95 kuruş düştü. BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından İstanbul'da 28.46'dan satılan benzinin litresi 27.51'e düştü. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 28.58'den 27.63'e indi.

 

SON DÖNEMDE ÜST ÜSTE ZAMLAR GELDİ

Son dönemde akaryakıt fiyatları üst üste zamlandı. 27 Mayıs tarihinde benzine 1 lira 45 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruş, 28 Mayıs tarihinde benzine 70 kuruş, motorine 97 kuruş, 2 Haziran tarihinde benzine 1 lira 22 kuruş, motorine 1 lira 49 kuruş, 8 Haziran tarihinde ise motorine 1 lira 95 kuruş zam gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.



15 Haziran 2022 �ar�amba 08:50

http://www.urfa63haber.com/haber/arac-sahipleri-dikkat-benzine-95-kurus-indirim-geldi-15340.html