HİLVAN'DA FIRTINA MAHSULLERİ YERLE BİR ETTİ

Dün yağan sağanak yağış ve fırtına sonrası Hilvan'da bulunan ekili arazilerde bulunan mahsulleri yerle bir etti

HİLVAN'DA FIRTINA MAHSULLERİ YERLE BİR ETTİ

Dün ani olarak bastıran yağış Kırsalda bulunan Mahallelerde bulunan ekili tarlalara ve Fıstık ağaçların büyük hasar verdi. Hilvan ilçesinin Doğu ve batı kesimlerinde bulunan ekili tarlalarda ve meyve ağaçlarinda büyük bir hasar meydana geldi.

Yoğun yağan yağmur ve fırtına sonucunda ekili tarlalarda ve fıstık ağaçlarında büyük hasar meydana geldi. Çiftçilerin bu mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerin bir an önce hasar tespit çalışmalarını yapılması isteniyor.

Hilvan ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesinde bulunan ekili arazilerde ve fıstık ağaçlarında büyük hasar meydana geldi. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz çiftçiler şu açıklamalarda bulundular . " dün yağan yağış sonucunda mahsullerimizde büyük hasar meydana geldi. Meydana Gelen bu hasarın Allah'tan gelmesi bizim tek teselimiz. Yeni ekmiş olduğumuz binlerce dönüm ekili pamuk tarlasini yeniden ekmek zorunda kaldık havaların açılması ile birlikte bu tarlaları yeniden sürülecek buda ekonomi açısında bizlere büyük kulfet getirdi.

Ayrıca Fıstık ağaçlarında bu yıl büyük bir verimlilik bekliyorduk malesef dün yaşadığımız doğal afetten dolayı ağaçlarda bulunan fıstıkların tümü döküldü Ama tek teselimiz oluşan bu doğal afetin Allah'tan gelmesi tek teselimiz" Açıklamalarıda bulundular.



16 May�s 2022 Pazartesi 18:09

http://www.urfa63haber.com/haber/hilvanda-firtina-mahsulleri-yerle-bir-etti-15274.html