KÖYLER ARASI MAHALLİ HALK OYUNLARI YARIŞMASI

Kaybolmaya yüz tutmuş Halk Oyunlarının tespiti ve arşivlenmesi amacıyla “Köyler arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması” düzenlenecek.

KÖYLER ARASI MAHALLİ HALK OYUNLARI YARIŞMASI

11 Mayıs’ta düzenlenecek olan Köyler arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması, Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Haliliye Belediyesi ve Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) iş birliğinde gerçekleştirilecek.

11 Mayıs’ta Valilik yanındaki Cumhuriyet Meydanında toplanacak olan kortej saat11.00’da yarışmanın yapılacağı Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonuna yürüyecek. Yarışma ise saat 13.30’da başlayacak.

Araştırma ve derleme çalışması niteliği de taşıyan yarışmayla kaynağından sahne ortamlarına taşınırken öz, biçim ve estetik bakımından bozulan halk oyunlarının, asıl haliyle gelecek kuşaklara kalıcı ve sağlıklı bir şekilde aktarılması hedefleniyor. 

Ayrıca, bu çalışmayla Şanlıurfa halk oyunlarındaki bozulmaların önlenmesi, otantik yapısıyla ya da özünü bozmadan uygulanan mahalli nitelikli halk oyunları toplulukları ile kaynak kişilerin destelenmesi amaçlanıyor. Oyunların geleneksel yapıda sergileneceği yarışmada elde edilecek video kayıtlarıyla da Şanlıurfa’nın kültürel tanıtımının yapılmasına katkı sunan kurum-kuruluş ve kişilere görüntü arşivi kaynağı sağlanacak



9 May�s 2022 Pazartesi 15:52

http://www.urfa63haber.com/haber/koyler-arasi-mahalli-halk-oyunlari-yarismasi-15230.html