KARAMOLLAOĞLU, AK PARTİ'NİN OYLARI NEDEN DÜŞMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğulu oluşan ekonomik krizlere rağmen Ak Parti'nin oylarının düşmeme sebebini maddeler halinde açıkladı

KARAMOLLAOĞLU, AK PARTİ'NİN OYLARI NEDEN DÜŞMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Dünya genelinde ve Türkiye'de olduğu gibi yaşanan pandemi süreci sonrası ve Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle yükselen petrol fiyatları ve oluşan ekonomik krizlere rağmen muhalefet partilerinden oy oranını artırmayarak ve bütün bu olumsuzluklara rağmen Ak Parti'nin oy oranını düşmesinin nedenini Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğulu maddeler halinde açıkladı.

İNSANLARIN AK PARTİ'DEN KOPMAMASININ 3 SEBEBİ VAR"

HaberTürk yazarı Kemal Öztürk'e konuşan Karamollaoğlu, "Peki iktidarları değiştirecek etkisi olan ekonomik krizde neden muhalefetin oyları artmıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:"Tabi bunun birçok sebebi olabilir.

AK Parti'den insanların kopmamasının üç sebebi var. Tuzu kuru olanlar. Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar. Sosyal yardım alanlar. Sosyal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor.

Bu, 10 ila 15 milyon arası fert eder. Cami cemaati olanlar. En çok endişeli olan bu kesim. Ben 'cami cemaati' olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. 'Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?' endişesi var." açıklamasında bulundu.



23 Nisan 2022 Cumartesi 19:13

http://www.urfa63haber.com/haber/karamollaoglu-ak-partinin-oylari-neden-dusmedigini-acikladi-15167.html