MAHKEME BAŞKAN YALÇINKAYA'YI HAKLI BULDU

Akçakale Belediyesi eski hizmet binası yerinin geçmiş borçlardan dolayı icra yolu ile satışına yapılan itiraz kabul edildi

MAHKEME BAŞKAN YALÇINKAYA'YI HAKLI BULDU

Akçakale Belediyesi eski hizmet binasının belediyenin eski borçlarına karşılık icra yolu ile satışına Mahkemece karar verilmiş ancak Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın yaptığı ihtiraz Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Akçakale Belediyemiz eski hizmet binası yerinin, Belediyemizin geçmiş dönem borçlarından dolayı icraya konu olmuş ve ihale yolu ile ilgili satışının feshine ilişkin talebimiz, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştur.

Akçakale Belediye’mizin geçmiş dönemden kalan borçları nedeni alacaklılar tarafından icraya başvuruldu ve süreç icra yoluyla ihale aşamasına geldi. Belediyemiz, eski hizmet binasının yerinin kamuda kalması için hukuki mücadele yürüterek mahkemeye söz konusu firmanın hayali fatura düzenlediği, Belediyeye herhangi bir malzeme vermediği, bahsi geçen malzemeler ile ilgili ambar giriş ve çıkışları ile muayene ve kabul komisyonu tutanağı olmadığı, personelin işten çıkarılma korkusu ile evrakları imzalamak zorunda kaldığı, evrakların asılsız olduğu yönünde rapor sunuldu.

Yerel mahkeme Akçakale Belediye’mizin itirazını reddederken; Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin icraya konu borcun tamamı için verdiği kararı bozdu. Konuya dair yazılı açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Önceki dönemden kalma borçlar iddiası ile kurumumuza müracaat eden firmalar vardı, ancak yapılan incelemelerimizde faturalarının hayali olduğunu gördük.

Bunun üzerine ödeme yapmadığımız için yaşanan süreçte Belediye binasının yeri icra yoluyla satışa çıkarıldı. İtiraz ettik ve itirazlarımız sonucu satış durduruldu. Belediye eski binasının yerinin kamuda kalması için yürüttüğümüz gayretlerin, gerçeklerle aydınlatılmasının sevincini yaşıyoruz. Ayrıca eski Belediye Hizmet binamızın kamu hizmet alanı olarak kullanılması için yapılan plan tadilatı kesinleşti. Haktan yana mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



14 Nisan 2022 Per�embe 00:00

http://www.urfa63haber.com/haber/mahkeme-baskan-yalcinkayayi-hakli-buldu-15127.html