DEVA PARTİSİNDE SEZEN AKSU İSTİFASI DEVAM EDİYOR

Sezen Aksu'nun Hz.Adem ve Hz. Havva'ya yapmış olduğu hakaretten dolayı kendisine destek veren Deva Partisi Genel Başkan Ali Babacan'a tepki olarak partiden istifa etti

DEVA PARTİSİNDE SEZEN AKSU İSTİFASI DEVAM EDİYOR

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan'nın Sezen Aksu'nun Hz.Ademe ve Hz. Havva'ya yapmış olduğu hakaretten dolayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. #SezenAksu’nun hedef alınması kabul edilemez. Paylaşımına tepki gösteren DEVA Partisi Şanlıurfa İl Kurucu Heyet Üyesi, İl Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkan Ömer Yılan partideki bütün görevlerinden ve Parti üyeliğinden istifa etti.

Yılan istifası ile ilgili yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ilk kurulduğunda internet üzerinden başvuru yaparak üye oldum. Geçen süre zarfında İl Kurucu Heyet Üyesi olarak görev yapıp, İl Yönetimi ve İlçe Başkanlarının şekillenmesinde arkadaşlarım ile birlikte görev aldım.

Akabinde İl Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı olarak görev üstlendim. Amacımız daha müreffeh bir ülke için demokrasiyi hakim kılmak, liyakat esaslı hak ve hakkaniyet çerçevesinde şehrimize ve ülkemize hizmet etmekti. Son üç aydır parti içerisinde yaşanan huzursuzluk, demokrasinin olmayışı, bizlere yakışmayan üslup ve söylemlerin kullanılışına ilişkin Genel Merkez ile görüşmeler gerçekleştirdim.

Görüşmelerim haricinde, vicdan ehli kişilerin de görüşmeleri neticesiz kalmış Genel Merkez sessizliğini korumaya devam etmiştir. Siyaset ve söylem Demokrasisi kişilere göre işlemiş, Demokrasi’den, insan haklarından en çok bahsedenler söylemleri ile çelişmiştir.

Son olarak Genel Başkan Ali Babacan’ın da savunduğu özgürlük konusu ile partiye olan inancım kalmamıştır ve birçok arkadaşımın da inancını yitirmesine bulunduğu ortamı sorgulamasına sebep olmuştur.

Özgürlükleri baz alan bir parti politikası ile yola çıkan partimizin her fırsatta; ‘ülkemizin düzelmesinin yolu özgürlüklerden geçer’ söylemini takdirle karşıladım. Ancak özgürlüklerin de bir bitim noktası olmalıydı ve bu nokta diğer kişileri alenen rencide edici, aşağılayıcı ve hatta dışlayıcı söylemlerde bulunma noktasıdır.

Bizler dini söylemler ile siyaset yapmayıp, dini ve milli değerlerimizi gündelik siyasete alet etmeyecek bir partiydik. Ama DİNİ VE MİLLİ DEĞERLERİMİZ ÜZERİNDEN SÖYLEMLERE DE ALET OLMAMALIYDIK. Nitekim yakın zamanda bir sanatçının daha evvel yazılan bir şarkı sözü üzerinden ülkemizde bir kutuplaştırma ve ayrıştırma yaşanmıştır. Şarkı sözünü doğru bulmamakla birlikte asıl doğru bulmadığım da İl Kurucu Heyet Üyesi olduğum Partinin Genel Başkanı Ali Babacan tarafından ilgili sanatçıyı ve söylemlerini savunan sözleridir.

Özgürlük adı altında insanlığın atası ve ilk Peygamber Hz. Adem’e ve eşi Havva annemize hakaret edilmesini meşrulaştırmak, arkasında durmak ve bunu kamuoyuna rahatsız olmadan deklere etmek beni ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Şarkı sözlerinin asla kabul edilmeyeceği gibi, Ali Babacan’ın söylemleri de tarafımca asla kabul edilemez. Bu durum hem inançlarıma, hem de her fırsatta doğruları söylemeye çalışmış kişiliğime tamamen terstir.

KİŞİNİN İMANININ, İTİBARININ TÜM MAKAMLARIN ÜSTÜNDE OLDUĞUNA İNANMAKTAYIM.

Bu nedenlerle DEVA Partisi İl Kurucu Heyet Üyeliğinden, İl Başkan Yardımcılığından, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığından istifa ediyorum. Kıymetli kamuoyuna saygıyla arz olunur." dedi



22 Ocak 2022 Cumartesi 17:34

http://www.urfa63haber.com/haber/deva-partisinde-sezen-aksu-istifasi-devam-ediyor-14860.html