SETTAR ASLAN'DAN İŞÇİLERE KADRO MÜJDESİ

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan'dan Mevsimlik işçilere kadro müjdesi verdi

SETTAR ASLAN'DAN İŞÇİLERE KADRO MÜJDESİ

 Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bugün biliyorsunuz ki Türkiye yangınlar ve sel afetleri ile uzun süre boğuştu. Yangınlarımız 16 gün sürdü. Yangınlarımız bir kundaklamaydı. Ateşin çocukları dediğimiz kişilerin başlattığı bir ateşti. Burada neyi vurmak istediler; tabi ki ekonomimizi vurmak istediler. Yazın Türkiye’yi ekonomik olarak bitirmek istediler. Akdeniz kuşağını etkisi altına alan bu yangınlar hedefi belirlenen bir saldırıydı.

Bu yangınlarla kahraman ateş savaşçılarımız mücadele verirken sayın bakanımızın vermiş olduğu destek, yapmış olduğu açıklama bizi memnun etmiştir. Bugün burada biliyoruz ki işçilerimizin durumu sayın bakanımızın gündemindedir.

Bizler sayın bakanımızla yaptığımız görüşmelerde bu hususla ilgili yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü biliyoruz. İlk kadroyu biz 2007 yılında aldık, 218 bin kişiye kadro verilen 2007 yılında bize de 13 bin kişilik kadro verilmişti. O tarihte sayıları 1400 olan geçici mevsimlik işçilerimizin sayısı bugün 9000’e yaklaştı. Kadroyu şahsa veren sistemin olumsuz etkisini yaşadık, norm kadro belirlemesi ne yazık ki yok.

Kadroyu şahsa verdiği için şahıs emekli olduğu zaman kadro da emekli oluyor. Şahıs rahmetli olduğu zaman kadro da rahmetli oluyor. Onun yerine de geçici mevsimlik alınıyor.

Bu sebeple orman teşkilatında bir norm kadro belirlenerek norm kadroyla yerleştirme yapılması gerekiyor. 2007 yılından bu güne kadar geçen sürede geçici işçiler için bu kadar kadroya yaklaştığımı hatırlamıyorum. Tarım Bakanımız bir toplantımızda; ‘Evet, yürekten inanıyorum ki orman teşkilatındaki işçilerin kadrolu olması gerekiyor.

 TÜNELİN UCUNDAYIZ VE IŞIK GÖZÜKTÜ

Genel Müdürümüzün, Orman Mühendisleri Odamızın, Toc Bir Sen Başkanımızın da hazır bulunduğu toplantı da hepimiz bu hususta aynı görüşte birleştik. Geçmişte kadro denildiği zaman tüyleri diken diken olan bakış açısı değil, işçiyi sahiplenen bir tarım bakanlığımız, bir orman genel müdürlüğümüz bir içişleri bakanımız var ve işin sahibi, işi bilen, işçiye dair duyarlı olan bir çalışma bakanımız var. İnşallah tünelin ucundayız ve ışık gözüktü diyoruz.

2022 yılı sonunda çıkış almadan işimize devam edeceğimiz kanaatini taşıyorum



4 Aral�k 2021 Cumartesi 13:18

http://www.urfa63haber.com/haber/settar-aslandan-iscilere-kadro-mujdesi-14670.html