ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN İYİ PARTİ’YE SİYAH ÇELENK

Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesiyle ilgili parti binasına siyah çelenk bırakarak, Türkkan’ı istifaya davet etti.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN İYİ PARTİ’YE SİYAH ÇELENK İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, parti programı sırasında yaşanan gerginlikte, şehit yakını Tahir Kümran’a küfür ettiği anlar kamuoyuna yansıdı. Konuyla ilgili farklı tepkiler dile getirilirken, Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri İYİ Parti Bolu İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.  

 “ONURLU DAVRANIŞ İSTİFA ETMESİDİR”

Lütfü Türkkan’ı istifaya davet eden Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Özel, “Bilinmelidir ki burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Her bir karış toprağının bedeli, şehitlerimizin kanları, kahraman gazilerimizin fedakârlıklaysa ödenmiştir. Bizler toplumun asil üyeleri, şerefli bireyleriyiz. Sizler asil değil, vekilsiniz. Bizlere sahip çıkması, bizlere yardımcı olması, bizlerin hizmetkârı olması gereken bir vekilin, ağza alınmayacak derecede küfrünü de hakaretini de kabul etmiyor, şahsına iade ediyoruz. Kendisini lanetliyoruz. Bizlerden özür dilemek yerine yapacağı en onurlu davranış istifa etmesidir” dedi.

“PKK VE HDP TERÖRİSTTİR”

HDP’nin toplumdan dışlanması gerektiğini ifade eden Özel, “Ben Türk toplumunun bir parçasıyım diyen siyasi partilerimizin öncelikle açık ve net belirtmeliler ki; PKK VE HDP teröristtir. Toplumda kabul görmemeli, üyeleri yargılanmalı ve hukuk, adalet önünde hesap vermeli ve cezalandırılmalıdır. Bunu açık ve net söylemeyen, imtina eden yapıların nazarımızda kabul görmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“HADSİZ MİLLETVEKİLİNE HADDİNİ BİLDİRİNİZ”

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Özel, “Bu minvalde tekraren söylüyoruz. Bizleri kirli emellerinize, iğrenç sözlerinize dâhil etmeyin. Onurumuzla, gururumuzla oynamayın. İcraatlerinizin ve sözlerinizin karşılığı olarak bu siyah çelengi sizlere veriyor, Cumhuriyet Savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu hadsiz milletvekiline haddini bildiriniz. Saygı ve sevgilerimizle geldiğiniz tekrar teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından İYİ Parti İl Başkanlığı binasının girişine siyah çelenk bırakıldı. Öte yandan basın açıklamasını yapıldığı dakikalarda, Milletvekili Lütfü Türkkan’ın İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındığı kamuoyuna duyuruldu. boluanahaber.com



9 Kas�m 2021 Sal� 10:51

http://www.urfa63haber.com/haber/sehit-aileleri-ve-gazilerden-iyi-partiye-siyah-celenk-14591.html