BAŞKAN YALÇINKAYA, AKÇAKALE’Yİ ŞANTİYEYE ALANINA ÇEVİRDİK

Akçakale-Suruç çevre yolu alt yapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına başlandı.

BAŞKAN YALÇINKAYA, AKÇAKALE’Yİ ŞANTİYEYE ALANINA ÇEVİRDİK

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile Suruç’u direk Şanlıurfa’ya bağlayacak çevre yolunda sıra alt yapı çalışmalarına geldi. Ekipler tarafından 2 km.lik uzunluktaki yağmur suyu drenaj hattı için beton borular yerleştiriliyor. Başkan Yalçınkaya da beraberinde Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş ile birlikte bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.



BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE BAMBAŞKA OLACAK

Yetkililerden bilgi alan Başkan Yalçınkaya bir yıl sonra Akçakale’nin çehresinin değişeceğine dikkat çekerek “Sınırın sıfır noktasındayız. Buradaki çalışmamızın esas hedefi Suruç-Urfa çevre yolunun yapımı. İnşallah bu alt yapı çalışmasını bitirdiğimiz zaman üst yapısı da bitmiş durumda. Hemen asfaltını döküp Suruç'u direk Urfa'ya bağlayacağız. Yani Akçakale çevresinden dolanacaklar.

 

Allah'a şükür kısa sürede Akçakale'yi şantiyeye çevirdik. Akçakale'nin dört bir yanında makina, inşaat, çalışma sesleri var. İnşallah sınırda yıldız ilçe inşa edeceğiz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki yıl bu vakitte Akçakale bambaşka bir Akçakale olacak. Buradaki insanımıza, bölgeye, Suriye'ye ve Urfa'ya hayırlı olsun” dedi.



18 Ekim 2021 Pazartesi 09:15

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-yalcinkaya-akcakaleyi-santiyeye-alanina-cevirdik-14520.html