ŞANLIURFA TURKOVAC AŞI MERKEZİNDE İLK AŞI UYGULAMASI YAPILDI

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi TURKOVAC Aşı merkezi oldu

ŞANLIURFA TURKOVAC AŞI MERKEZİNDE İLK AŞI UYGULAMASI YAPILDI

Üçüncü Doz Aşısını Turkovac Yaptırmak İsteyen Gönüllülerin Başvuruları Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde e-Nabız üzerinden alınmaya başlandı.

İlk Turkovac aşı gönüllüsüne Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bedri Caner Kaya, Başhekim Yardımcısı ve Aşı sorumlusu Dr. Kaan Çiftçi ile Göğüs hastalıkları Uzmanı Dr. İclal Hocanlı nezaretinde aşı uygulaması yapıldı.

TURKOVAC hatırlatma dozu uygulamasına katılmak isteyenler, *Daha önce Covid-19 geçirmemiş ve iki doz aşısını, her iki aşı arasında 4-6 haftalık süre de yaptırmış olan

 *18-59 yaş arası olmak

*2 doz coronovac aşısını yapmış

*Gebe olmayan ya da gebelik planlamayan kadın gönüllüler,

*Ağır karaciğer ve böbrek yetmezliği öyküsü olmayan, immunsupresif tedavi ve malignite öyküsü olmayan çalışmaya katılabilir

Nasıl Başvuru Yapılacak;

Üçüncü dozunu TURKOVAC ile olmak isteyenler ALO 184’ü arayarak veya "enabiz.gov.tr" sitesinden "Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol" butonuna tıklayacak.

Açılan pencerede "3. doz hatırlatma Covid-19 aşımı inaktif Covid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum" seçeneği onaylanarak başvurular gerçekleştirebilecek.

Yetkililer, değerlendirmelerin ardından, eğer katılımı uygun görülürse gönüllüye e-Nabız profilinde kayıtlı iletişim bilgileri üzerinden dönüş sağlayacak.



15 Ekim 2021 Cuma 19:24

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-turkovac-asi-merkezinde-ilk-asi-uygulamasi-yapildi-14512.html